Pirmadienį portale alfa.lt, kuris per antrinę bendrovę priklauso „MG Baltic”, pasirodė straipsnis prie V.Romanovą. Jame neva atskleidžiami V.Romanovo ryšiai su aukštas pareigas užimančiais teisininkais.

Trečiadienį su V.Romanovu susijusios bendrovės leidžiamame laikraštyje „Vilniaus diena“ pasirodė trumpa žinutė, kurioje kredito įstaigos akcininkas V. Romanovas kaltina „MG Baltic“ prezidentą D. Mockų grasinimais ir šantažu.

Publikacijoje teigiama, kad „MG Baltic“ koncernas Ūkio bankui yra nesumokėjęs 5 mln. Lt palūkanų ir daugiau nei 2 mln. Lt delspinigių.

Žinutėje aiškinama, kad „MG Baltic“ koncernas iš banko, kurio akcininku yra V. Romanovas, buvo pasiskolinęs 46 mln. Lt ir už šį kreditą užstatė 12 ha žemės. Pasak „Vilniaus dienos“, nesulaukus palūkanų ir delspinigių žemė buvo perimta banko žinion.

Laikraštyje tvirtinama, kad už tai „banko savininkai susidūrė su šantažu ir spaudimu, o banko savininkai sulaukė paties „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus grasinimų“.

Po trumpų kaltinimų publikacijoje pateiktas ir V. Romanovo komentaras, kuriame šis išplūsta „MG Baltic“ atstovus. Ūkio banko akcininkas teigia, kad koncerno vadovai įsivaizduoja esantys karaliais, o „MG Baltic“ aplinkoje neva vykstančius reiškinius pavadino „psichiškai nesveikų žmonių nesveikomis ambicijomis“.

Į teismą nesikreips

„MG Baltic“ trečiadienį popiet išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad bendrovės prezidentas į teismą kreiptis neketina, tačiau reikalaus, jog „paskelbta klaidinga informacija būtų viešai paneigta”.

„Svarstome, ar su ponu Romanovu išvis verta veltis į diskusiją. Kreipdamiesi į teismą tik sugaištume savo brangų laiką ir apkrautume kitus beprasmišku darbu. Manau, jog esame šmeižiami tyčia - koncernas „MG Baltic“ per visą savo verslo istoriją neturėjo, neturi ir neketina turėti jokių reikalų su Ūkio banku, nes turi rimtų abejonių tiek dėl jo reputacijos, tiek dėl jo finansinio stabilumo ir patikimumo apskritai. Tokio pobūdžio komentarai ir išsišokimai yra būdingi šiam žmogui – tai kompromituoja tik jį patį ir jau seniai mūsų nebestebina. Vartodamas tokią leksiką viešoje erdvėje, V.Romanovas prasilenkia su bet kokia verslo etika, todėl mano požiūriu – net neverta leistis į bet kokius ginčus", - pranešime cituojamas D. Mockus.

Pasak, D.Mockaus, visos kalbos apie koncerno nemokumą yra absoliučiai nepagrįstos ir tik laikas parodys, kam iš tikrųjų gresia bankrotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)