Kaip informuojama, šio draudimo tikslas – ugdyti sąmoningą visuomenę bei priminti, kad alkoholio vartojimas ir mokslas bei žinios – nesuderinami tarpusavyje dalykai.

Rugsėjo 1-ąją Departamentas skirs ypatingą dėmesį prekybos alkoholiniais gėrimais vietų stebėsenai ir priežiūrai, todėl, siekdamas užtikrinti tinkamą Alkoholio kontrolės įstatymo laikymąsi mokslo ir žinių dieną, kartu su policijos įstaigomis vykdys ūkio subjektų stebėseną ir priežiūrą.

Praėjusių, 2022 metų rugsėjo 1-ąją, Vilniaus mieste ir jo apylinkėse buvo tikrinamos alkoholinių gėrimų pardavimo vietos – parduotuvės, o nakties metu tikrinamos įvairios jaunimo pamėgtos pasilinksminimo vietos – naktiniai klubai, barai ir kt. Tuomet buvo nustatyti 4 pažeidimai. Vienas pažeidimų, kai nustatyta, jog viešojo maitinimo vietose – baruose, alkoholiniai gėrimai buvo parduoti išsinešti gamyklinėse pakuotėse, nors tokia prekyba rugsėjo 1 – ąją yra griežtai draudžiama.

Kitas pažeidimas, kuomet naktiniame klube apie 23 val. alkoholinius gėrimus vartojo nepilnamečiai asmenys. Alkoholio kontrolės įstatymas įpareigoja įmones, vykdančias viešojo maitinimo veiklą, užtikrinti, kad prekybos alkoholiniais gėrimais vietose asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų.

Primenama, kad už alkoholinių gėrimų pardavimą rugsėjo 1 d. taip pat neužtikrinus, kad prekybos alkoholiniais gėrimais vietose asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų, įmonėms Įstatyme numatyta atsakomybė – bauda nuo 144 eurų iki 579 eurų, o už šių reikalavimų pažeidimą, padarytą pakartotinai per dvejus metus nuo baudos paskyrimo – nuo 579 eurų iki 1448 eurų bauda.

Už alkoholinių gėrimų pardavimą asmenims, jaunesniems kaip 20 metų Įstatyme numatyta atsakomybė – bauda nuo 289 eurų iki 868 eurų, o už šių reikalavimų pažeidimą, padarytą pakartotinai per dvejus metus nuo baudos paskyrimo – nuo 868 eurų iki 1448 eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)