Kaip ketvirtadienį vykstančioje žaliosios energetikos konferencijoje „GreenTech Vilnius“ pasakojo Taivaniečių atstovybės vadovas, trečiosios kartos puslaidininkiai gaminami iš kitokios medžiagos nei pirmosios ir antrosios kartų, todėl yra patvaresni.

„Trečiosios kartos puslaidininkiai gali būti naudojami esant aukštai temperatūrai, taip pat aukštai įtampai, pavyzdžiui, elektromobiliuose arba 5G komunikacijoje“, – teigė E. Huang‘as.

Jo teigimu, tokie puslaidininkiai gaminami iš silicio karbido, kuriam pjauti kitų puslaidininkių gamyboje naudojami deimantiniai peiliai. Pasak E. Huang‘o, šiam procesui įgyvendinti būtinos lazerinės technologijos, kurių rinkos pasaulinė lyderė yra Lietuva.

„Lietuva yra pasaulinė lazerių technologijos lyderė. Šioje labai perspektyvioje puslaidininkių gamybos srityje Lietuva turi labai tvirtą pagrindą dalyvauti. Manau, kad šioje srityje turėtume bendradarbiauti“, – sakė jis.

E. Huang‘as atskleidė, kad pastarąsias savaites šias galimybes jau aptarė su Lietuvos lazerių gamintojais.

„Pradėjau diskusijas su Lietuvos lazerių pramonės dalyviais ir kai kuriomis Taivano puslaidininkių bendrovėmis. Manau, kad tai daug žadanti sritis, kurioje galėtume bendradarbiauti“, – kalbėjo Taivano atstovas Lietuvoje.

„Jei mums pasiseks, manau, kad Lietuva užims labai gerą strateginę poziciją ne tik elektromobilių pramonėje, bet taip pat ir kitose pramonės šakose, kuriose trečiosios kartos puslaidininkiai būtų naudojami“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį vyksta žaliajai ekonomikai, energetikai ir transportui Lietuvoje skirtas forumas „GreenTech Vilnius“.

Forume bus 17 sesijų. Jose bus kalbama apie globalias tendencijas, žaliosios ekonomikos finansavimą, Lietuvos ir Taivano galimybes bendradarbiauti kuriant žaliąją ateitį bei kitas Lietuvos politikos aktualijas ir planus.

Šių metų forumu „GreenTech Vilnius“ siekiama padėti Lietuvai sparčiau žengti žalios ir saugios ateities mūsų demokratijai kūrimo keliu, paskatinti miestų modernizaciją ir padėti Lietuvos verslo lyderiams laiku priimti būtinus sprendimus, kurie neštų pelną ir didintų Lietuvos verslo bei ekonomikos potencialą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)