Paskelbtas susitarimas tarp Stokholme įsikūrusio „Swedbank“ ir JAV reguliavimo įstaigos yra susijęs su pinigų plovimu ir dėl jo atsiradusių trūkumų Baltijos regione, kuriame bankas turi nemažai padalinių, rašo „The Wall Street Journal“.

Antradienį „Swedbank“ išplatino pranešimą, kuriame nurodoma, kad ir toliau vykdomas tyrimas, prie kurio dirba JAV teisingumo departamentas, JAV vertybinių popierių ir biržų komisija bei Niujorko finansinių paslaugų departamentas. Bankas taip pat pranešė, kad vykdo atskiras derybas su šiomis institucijomis.

OFAC, JAV sankcijas skelbianti ir jų vykdymą prižiūrinti institucija, tvirtina, kad „Swedbank Latvija“ klientas iš laivybos sektoriaus, kurio interneto adresas yra susietas su Krymu, 2015–2016 m. naudojosi banko internetinės bankininkystės platforma ir per ją vykdė mokėjimus Kryme buvusiems asmenims. Operacijos buvo vykdomos per JAV bankus korespondentus.

OFAC nustatė, kad per minėtą laikotarpį pirmiau apibūdintas klientas atliko apie 386 operacijas, per kurias cirkuliavusių pinigų sumą siekia apie 3,3 mln. dolerių.

Kaip teigiama „Swedbank“ pranešime, apie tas operacijas OFAC buvo pranešta 2020 m. kovą. Operacijas sudarė atlyginimų mokėjimai, taip pat mokėjimai, susiję su laivo, kurio savininkas ir operatorius įsikūręs Kryme, eksploatavimu. Kovo mėnesį, kad atsiskaitytų su OFAC, bankas skyrė apie 40 mln. Švedijos kronų, atitinkančių maždaug 3,7 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją