„Prisijungę prie momentinių mokėjimų sistemos, galėsime pasiūlyti dar sklandžiau ir sparčiau veikiančias elektroninių mokėjimų paslaugas. Didžioji dalis „Swedbank“ klientų jau iki šiol galėjo naudotis mokėjimais, kurie įvykdomi nedelsiant, - apie 85 proc. visų pavedimų yra atliekami banko viduje. Nuo šiol klientai nebejaus skirtumo pervesdami ar gaudami pinigus ir iš kitų bankų, palaikančių momentinių mokėjimų sistemą, nes pinigai jų gavėjus pasieks per maksimaliai trumpą laiką“, - sako „Swedbank“ klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Galimybė siųsti momentinius mokėjimus pirmiausiai sudaryta privatiems klientams, kurie naudojasi nauja bandomąja banko programėle „Swedbank 2019“.

Momentiniai mokėjimai iš pradžių veiks šalies viduje ir, norint atlikti tokio tipo mokėjimą, jokių papildomų veiksmų nereikės - viskas vyks taip pat, kaip ir atliekant paprastą pavedimą. Pinigai gavėjo sąskaitą pasieks nepriklausomai nuo to, kurią savaitės dieną ar kokiu paros metu bus atliktas pavedimas. Planuojama, kad ateityje momentinių mokėjimų funkcija atsiras ir „Swedbank“ interneto banke.

Į „Swedbank“ klientų sąskaitas momentiniai mokėjimai priimami jau nuo šių metų spalio pradžios iš SEPA sistemoje esančių ir momentinius mokėjimus inicijuojančių bankų, o dabar atsirado galimybė ir juos siųsti. Momentinius mokėjimus Lietuvoje šiuo metu taip pat priima bankas SEB ir „Paysera“.

Momentinių mokėjimų sistema yra Europos mokėjimų realiuoju laiku platforma. Ši sistema suteikia galimybę pervesti pinigus iš vieno banko sąskaitos į kito banko sąskaitą per kelias sekundes bet kurią dieną ir bet kuriuo paros metu.

ELTA primena, kad SEB banko klientai momentinių mokėjimų sistema, pervedamų iš kitų Europos Sąjungos ar Europos ekonominės erdvės šalių bankų, įskaitymo paslauga gali naudotis nuo rugsėjo 4 dienos. SEB bankas yra pirmasis Lietuvoje, pasiūlęs tokią galimybę klientams.

Momentiniai mokėjimai tarp euro zonos bankų tapo įmanomi praėjusių metų pabaigoje sukūrus reikiamą infrastruktūrą - Europos bankų asociacijos valdomą momentinių mokėjimų tarpuskaitos sistemą RT1. Bankai, norintys inicijuoti momentinius mokėjimus, turi būti prisijungę prie šios sistemos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)