Ji skirta esamų „Liepkalnio industrinio parko“ paskolų refinansavimui bei šio parko ketvirtojo etapo vystymui. Įgyvendinus šį etapą „Liepkalnio industrinio parko“ nuomojamas plotas sieks apie 90 000 kv. m. ir tai bus didžiausias A klasės logistikos centras ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, pažymima „Swedbank“ pranešime.

„Džiaugiamės galėdami būti „Sirin Development“ finansiniu partneriu ir padėti jiems įgyvendinti įspūdingos apimties ir aukšto energinio efektyvumo projektą. Paskola, kurią suteikėme „Sirin Development“ grupei, leis užtikrinti tolesnį sėkmingą „Liepkalnio industrinio parko“ plėtrą. Mūsų skaičiavimais, praėjusių metų pabaigoje laisvų sandėlių plotas Vilniuje buvo minimalus, todėl šio logistikos centro vystymas yra savalaikis ir prisidės prie didėjančio modernių sandėlių poreikio patenkinimo“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Nekilnojamojo turto klientų skyriaus vadovas Martynas Trimonis.

Pasak jo, šis finansavimo sandoris patvirtina, kad nepaisant vyraujančio geopolitinio neapibrėžtumo, „Swedbank“ toliau aktyviai teikia naują finansavimą.

„Mūsų plėtrai įtakos nedaro nei pandemija, nei dabartinė karo situacija. Ir toliau tęsiame suplanuotus darbus ir projektų įgyvendinimą Baltijos šalyse: Vilniuje baiginėjame IV „Liepkalnio Industrinio parko etapą“, prie Gariūnų statome modernų logistikos kompleksą „J55“, Kaune plėtojame sandėlius prie Palemono, netrukus ir Kauno LEZ teritorijoje. Rygoje – „Rumbulos logistikos parko“ trečiojo etapo statybos. Esame pasiruošę naujai realybei ir kainų augimui ateinančiais metais. Šiuo metu didžiausią dėmesį skiriame tvarumui, pastatų efektyvumui ir naujų sprendimų paieškai. Investuojame į pastato kokybę, diegiame inovatyvius sprendimus, naudojame atsinaujinančių šaltinių energiją“, – pranešime cituojamas „Sirin Development“ direktorius Laurynas Kuzavas.

Ketvirtąjį „Liepkalnio industrinio parko“ etapą, kurio nuomojamas plotas bus apie 26 000 kv. m, planuojama baigti statyti antrąjį šių metų ketvirtį. Didžioji dalis šio etapo ploto jau yra išnuomota.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją