„Atsižvelgdami į naujuosius reikalavimus, įdiegėme aukštesnį kodų kortelių saugumo lygį užtikrinantį sprendimą, kuris visiems naudotojams įsigalios nuo balandžio 1 dienos. Mūsų klientams tai reiškia, kad, naudojantis kodų kortele tam tikrus veiksmus interneto banke ir išmaniojoje programėlėje reikės papildomai patvirtinti saugumo kodu, gautu SMS žinute. Tam, kad klientai nepatirtų nepatogumų, raginame juos suskubti ir iki kovo pabaigos bankui pateikti savo telefono numerį, kuriuo bus siunčiami papildomi kodai. SMS siuntimas klientams nieko nekainuos, visas išlaidas padengs bankas", - komentuoja „Swedbank" Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Loreta Lapinskaitė.

Telefono numerį iki kovo 31 d. banko klientai gali greitai ir paprastai patys užregistruoti „Swedbank" interneto banke. Po šios datos telefono registracija interneto banke nebebus galima. Savo numerį banko klientai galės pateikti tik apsilankę banko padalinyje arba paskambinę banko telefonu ir atlikę nuotolinio tapatybės patvirtinimo veiksmus, kurių paprašys banko specialistas.

Atliekant kai kuriuos mokėjimus, klientui reikės įvesti nebe vieną, o du kodus: vieną kodą iš kodų kortelės ir papildomą saugumo kodą, gautą SMS žinute. „SMS žinute gauto kodo reikės norint pervesti interneto banke didesnę nei 30 eurų sumą į sąskaitą kitame banke. Tokio kodo taip pat reikės atliekant pervedimus tarp „Swedbank" sąskaitų, jei per dieną pervedama suma bus didesnė nei 300 eurų. Neviršijant šių sumų, kaip ir iki šiol, pakaks tik kodo iš kodų kortelės", - pažymi L. Lapinskaitė.

Papildomo kodo taip pat reikės tvarkant periodinius mokėjimus ir e. sąskaitas bei keičiant asmeninius duomenis interneto banke.

Pervedant pinigus gavėjams, kurie bus išsaugoti ruošinių sąraše, papildomas patvirtinimas SMS žinute gali būti netaikomas. Norėdami sutaupyti laiko, banko klientai gali savarankiškai išjungti papildomų SMS kodų siuntimą, kuomet mokėjimai atliekami gavėjams iš mokėjimų ruošinių sąrašo. Tokiu atveju papildomo saugumo kodo įvesti nereikės nepriklausomai nuo sumos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)