„Swedbank“ teigimu, rinkoje tai yra pirma tokia didelė investicija į išskirtinai tvarias įmones.

„Iki šiol siekėme, jog fondų valdytojai veiktų atsakingai ir laikytųsi Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslų. Dabar žengėme dar vieną žingsnį − 200 mln. eurų nukreipiame į tokius standartus atitinkančių valdytojų specializuotus aukščiausius tvarumo kriterijus atitinkančius fondus. Pensijų fondų rinkoje tokio dydžio investicijos išskirtinai į tvarias įmones yra naujas reiškinys“, − pranešime sakė „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius Tadas Gudaitis.

Anot T. Gudaičio, investuojama į verslą, ribojantį aplinkos taršą, naudojantį atsinaujinančius energijos išteklius, skatinantį atsakingą vartojimą ir taikantį gerąsias įmonės valdymo praktikas.

T. Gudaitis BNS pranešė, kad „Swedbank“ investavo į 7 biržoje kotiruojamus fondus (angl. exchange traded fund, ETF) – tris „BlackRock“, vieną „Amundi“ ir du DWS fondus. Juose yra „Microsoft“, „Total“, „Intel“, „Procter&Gamble“ ar „Unilever“ vertybinių popierių.

„Swedbank“ pensijų fondų dalyvių lėšas anksčiau yra investavęs į „Auga Group“, „Telia“, tai pat „Lietuvos energijos“ žaliąsias obligacijas.

„Swedbank“ gyvenimo ciklo, arba antros pakopos fonduose sukaupta apie 1,2 mlrd. eurų turto, juose kaupia daugiau nei 525 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)