Bendrovė ketina atnaujinti buvusias gamybos patalpas ir įrengti prekybos, sporto ir maitinimo patalpas, dalyje – loftus. Įmonės kapitalinio remonto projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog naujasis pastatų kompleksas sujungtų senamiestį ir gyvenamuosius rajonus.

„Tikimės, kad mums pavyks atverti šį kvartalą miestiečiams ir sukurti atnaujintą miesto erdvę su administracinėmis, prekybos, paslaugų, gyvenamosiomis, sporto ir maitinimo patalpomis. Nors pastato dalį planuojame skirti savo reikmėms – čia ir toliau „Švyturys“ naudosis patalpomis, taip pat šioje vietoje svarstome apie dalies patalpų pritaikymą gyvenamajai paskirčiai – loftams“, – komentare BNS nurodė įmonės korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Dainius Smailys.

Planuojama, jog projekto įgyvendinimas truks apie trejus metus. Kiek tam prireiks investicijų, bendrovė neatskleidė.

„Švyturys-Utenos alus“ daryklos komplekse planuoja plėtrą (Nebrau.com vizualizacija)

Pasak D. Smailio, projekto įgyvendinimas turėtų atverti naujas industrines erdves viešam naudojimui, o tai pritrauktų daugiau klaipėdiečių.

„Norime, kad dabartinė daryklos ir „B-House“ teritorija generuotų pastovius didesnius gyventojų ir svečių srautus įvairiais metų laikais. Tam ir pasitarnautų komercinės patalpos“, – teigė jis.

Planuojamoje rekonstruoti teritorijoje yra išlikęs vienas vertingiausių reliktų – alaus bravoro darbuotojų gyvenamasis namas, o kiti pastatai rekonstruoti dėl naujos „Švyturio alaus“ daryklos dar XX amžiuje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)