Didžiausia šalies alaus bendrovė teigia turėjusi nemažai pasiūlymų prekiauti alumi, tačiau ieškojusi partnerio, kuris galėtų pradėti prekybą kuo platesniu mastu, todėl buvo pasirinkta kompanija "B&I Overseas Trading".

"Bendradarbiaujant su "B&I Overseas Trading" Jungtinėse Valstijose per metus planuojame parduoti vidutiniškai 150 tūkst. litrų "Švyturio Ekstra", - teigia D. Smailys.

Anot jo, amerikiečiai ne kartą yra patikinę, kad vietos lietuviai, ir ne tik jie, parduotuvėse teiraujasi "Švyturio Ekstra". Todėl nuo šiol alus bus vežamas stabiliai ir reguliariai.

"Švyturio Ekstra" 2000 m. ir 2001 m. iš JAV yra parsivežusi Pasaulio alaus taurės sidabrą bei Pasaulio alaus čempionato auksą.

"Švyturys - Utenos alus" pradėjusiais metais tapo Lietuvos alaus eksporto lydere, pradėjusi eksportą į Rusijos Kaliningrado sritį bei smarkiai padidinusi į kitas šalis - JAV, Didžiąją Britaniją, Airiją, kitas Baltijos valstybes - išvežamo alaus kiekius.

Į užsienį bendrovė eksportavo 2,22 mln. litrų alaus - beveik dvigubai daugiau nei 2002 metais, kai eksportas siekė 1,2 mln. litrų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją