Naujausiais Pasaulio banko vertinimais, žala sieks 3-4 mlrd. JAV dolerių, o ne daugiau kaip 30 mlrd. JAV dolerių, kaip anksčiau buvo nurodoma blogiausiame banko pateiktame scenarijuje, kurį PB pateikė praeitą mėnesį.

Institucijos vyriausiasis Afrikos regiono ekonomistas rancisco Ferreira sako, kad prognozės sumažinimui įtakos turėjo „sėkminga Ebolos viruso izoliacija kai kuriose šalyse“. Tiesa, jis pažymėjo, kad grėsmės ekonomikai neišnyko – jos vis dar reikalauja rimto pasirengimo ir daug pareigūnų dėmesio, praneša „Interfax“.

Pasak ekspertų, viruso ekonominė žala turėtų mažėti, nes po Pasaulio banko ir Jungtinių Amerikos Valstijų ligų kontrolės ir prevencijos centro įspėjimų apie rimtus neveiklumo padarinius buvo imtasi atitinkamų priemonių.

Tiesa, Afrikos šalių, labiausiai nukentėjusių nuo Ebolos, ekonomikoms atsigauti prireiks milijonų JAV dolerių paramos. Net ir nežinant, kokia bus galutinė viruso ekonominė žala, jau dabar aišku, kad neigiamas ligos poveikis išplito toli už Liberijos, Siera Leonės ir Gvinėjos, kurias labiausiai paveikė epidemija, ribų, nurodo „Financial Times“.