Aktyvistai susibūrė į komitetą ir ragina įvesti tokią tvarką, kad valstybė kas mėnesį kiekvienam suaugusiajam užtikrintų 2 500 Šveicarijos frankų (7 098 Lt) pajamas, ir taip gyventojams būtų užtikrinamas finansinis saugumas.

Aktyvistai surinko reikiamą 100 000 parašų kiekį, kad penktadienį būtų galima surengti referendumą. Prie parlamento Berne jie atvežė sunkvežimį su 8 mln. monetų po 5 rapenus – po monetą kiekvienam Šveicarijos gyventojui.

Pagal Šveicarijos įstatymus, piliečiai gal organizuoti įvairias akcijas ir taip transformuoti pyktį į konkretų politinį veiksmą. Šveicarijoje kasmet įvyksta po kelis referendumus.

Kovą šveicarai balsuodami pritarė vienai griežčiausių pasaulyje vadovų atlyginimų kontrolės sistemų, po kurios valstybinės įmonės buvo priverstos suteikti akcininkams balsavimo dėl kompensacijos teisę.

Lapkričio 24 d. bus balsuojama dėl pasiūlymo pariboti mėnesinį vadovo atlyginimą, t. y. jis neturėtų viršyti mažiausiai uždirbančio įmonės darbuotojo metinio atlyginimo.

Na pasiūlymo dėl bazinio atlyginimo iniciatoriai teigia, kad dalį šių pinigų būtų galima mokėti per socialinio draudimo sistemas Šveicarijoje.

Referendumo datą dar turi patvirtinti vyriausybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)