Sandėliavimo ir distribucijos paslaugas teikianti bendrovė praneša, kad Šveicarijos farmacijos bendrovės finansiniai rodikliai 2011 m. pirmą pusmetį siekė 28,9 mlrd. dolerių. Iki šiol „Novartis Consumer Health S.A.“ bendradarbiavo su farmacinės logistikos sandėliavimo paslaugų operatoriumi Baltijos šalims Latvijoje.

„Kontraktas su farmacijos lyderiu „Novartis Consumer Health S.A.“, pirmiausia, didelis laimėjimas Lietuvai, nes nuo šiol visi šio gamintojo vaistai vaistines Baltijos šalyse pasieks iš logistikos centro Lietuvoje. Džiaugiamės, kad pateisinome šveicarų lūkesčius, laimėjome konkursą aukštesnio lygio farmacinės logistikos paslaugoms teikti ir į Lietuvą pritraukėme pasaulinio lygio bendrovę. Tikimės, kad kokybiškas aptarnavimas ir inovatyvūs „Entafarmos“ sprendimai Baltijos šalis aptarnauti leis kur kas operatyviau ir efektyviau“, - sakė „Entafarmos“ generalinis direktorius Tauras Endriukaitis.

„Novartis Consumer Health S.A.“ „Entafarmos“ patalpose laikys iki 1 tūkst. vaistų palečių įsteigtame muitinės sandėlyje. Toks muitinės sandėlis pilnai pritaikytas medikamentų sandėliavimui ir turintis Geros vaistų platinimo praktikos licenciją „Entafarmos“ patalpose – vienintelis šalyje.

Nors vaistams muito mokesčiai nėra taikomi – būtina išmuitinimo procedūra ir serijos išleidimas, kuriai atlikti reikalingos kompetentingų darbuotojų žinios bei licencija importui iš trečiųjų šalių. Ši licencija „Entafarmai“ buvo suteikta š. m. liepos 5 d.

Po „Novartis Consumer Health S.A.“ vaistų išmuitinimo ir serijos išleidimo į Europos Sąjungos (ES) šalis „Entafarma“ juos paskirstys visoms Baltijos šalims, o prireikus – ir kitoms ES valstybėms.

„Entafarma“ moderniausiuose farmacinės logistikos sandėliuose Baltijos šalyse savo klientams siūlo iki 10 tūkst. paletinių vietų vaistams ir atskirus sandėlius specialių sąlygų reikalaujantiems medikamentams. Išplėtota moderni farmacinės logistikos veikla leidžia operatyviai teikti paslaugas ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse bei Europoje.

„Entafarma“ farmacinės logistikos ir sandėliavimo paslaugas Lietuvoje teikia nuo 1996 m. Šiandien „Entafarma“ vaistų siuntas transportuoja ne tik į Baltijos šalis, bet ir į Armėniją, Azerbaidžaną, Baltarusiją, Gruziją, Kazachstaną, Moldovą, Mongoliją, Turkiją, Uzbekistaną ir kt. 2011 m. viduryje Širvintų r. „Entafarma“ atidarė naujus, Baltijos šalyse didžiausius ir moderniausius farmacinės logistikos sandėlius. Sandėliavimo patalpose įrengta iki 10 tūkst. paletinių vietų vaistams, atskiros patalpos narkotinių ir psichotropinių vaistų bei spec. temperatūros (+2 °C - +8 °C) laikymo sąlygų reikalaujančių vaistų sandėliavimui. Taip pat įsteigtas vienintelis Lietuvoje muitinės sandėlis, pilnai pritaikytas medikamentų sandėliavimui ir turintis Geros vaistų platinimo praktikos licenciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją