„Europoje plėsimės su savo „express“ tunelinių plovyklų franšizės ir prekybos plovyklų įranga verslais. Matome daug galimybių, kur ši sritis dar mažai išvystyta arba kur vietos konkurentus galime gerokai pranokti savo inovacijomis ir tvariais sprendimais. P

lovyklų verslą, kaip ir Lietuvoje, vystysime franšizių modeliu – per ateinančius 5 metus planuojame turėti apie 100 franšizės pagrindu veikiančių objektų visoje Europoje“, – penktadienį „PRO BRO“ naujienų pristatymo metu teigė E. Kinderis.

Anot „PRO BRO Group“ generalinio direktoriaus, šiuo metu bendrovių grupė siekia tapti didžiausiu ir žinomiausiu „express“ plovyklų tinklu Europoje. Anot jo, toks tikslas yra pasiekiamas dėl dažnai neefektyviai ir neprofesionaliai valdomų plovimo verslų.

„Norime „PRO BRO“ prekinį ženklą padaryti žinomiausiu Europoje tarp „express“ plovyklų ir užtikrinti jo žinomumą pasaulyje. (...) Apsilankius visoje Europoje galime pamatyti, kad ten plovimo verslas yra neišvystytas, plovyklas valdo atskiri subjektai ir tai daro labai neprofesionaliai. Visa tai sukuria didžiulę galimybę mums vystyti savo tinklą“, – sakė E. Kinderis.

„Aš esu tikras, kad mes esame stipriausias plovyklų operatorius Europoje“, – tvirtino jis.

Kaip pateikė įmonės atstovai, „PRO BRO“ šiuo metu plečiasi Latvijoje, kur rugpjūčio mėn. atidarys pirmąją plovyklą Rygoje, ir iki 2025 planuoja pastatyti 10 plovyklų. Bendrovė taip pat ieško plėtros partnerių Estijoje ir Lenkijoje, o Suomijoje kartu su vietos partneriais jau steigia įmones plėtrai ir planuoja pirmuosius 10 objektų. Taip pat bendrovė veikia Vokietijoje, kur turi vietinę įmonę ir komandą, vykdomi tunelinių plovyklų įrangos pardavimai.

Kaip teigė bendrovės vykdomasis direktorius Ignas Pranskevičius, vieno tokio objekto atidarymas Lietuvoje kainuoja 5,5 mln. eurų.

Keičiamas įmonės įvaizdis, bet „Švaros brolių“ prekės ženklas Lietuvoje išliks

Kaip teigė E. Kinderis, nuo šiol tiek Lietuvoje, tiek užsienyje visos bendrovės „express“ tunelinės plovyklos veiks „PRO BRO“ – „Profesional Brothers“ (angl. „Broliai profesionalai“) vardu, juo bus pažymėti ir bendrovės įrangos, franšizių bei turto valdymo verslai. Iki šiol naudotas „Švaros brolių“ prekės ženklas išliks Lietuvoje, kur jį naudos grupės automobilių švaros centrai, savitarnos plovyklos bei patalpų valymo verslas.

„Ruošdamiesi pirmosios mūsų tunelinės plovyklos atidarymui už Lietuvos ribų, ne tik pertvarkėme grupės struktūrą, bet ir atsinaujinome vizualiai“, – sakė E. Kinderis.

Kaip teigė įmonės vadovas, toks pokytis buvo motyvuotas plėtros tarptautinėje rinkoje poreikių ir pasirinktas dėl suprantamumo.

„Prieš 5 metus supratome, kad Lietuva ir Baltijos šalys yra per mažos mūsų ambicijai ir šis regionas yra per mažas vystyti stiprų bendrovių tinklą. Mes suprantame, kad einant į tarptautinę rinką reikia turėti ženklą, kuris yra visiems suprantamas, įskaitomas, bei tinka mums ir turi kažkokią sąsaja su broliais“, – aiškino jis.

Pakeisti ir prekės ženklai – „Švaros brolių“ logotipe nebelieka stilizuotų veidų profilių, jie, išlaikant tęstinumą, bus naudojami „PRO BRO Express“ tunelinėse plovyklose.

2022 metai bendrovei buvo pelningi – pajamos siekė 25,5 mln.
Neaudituotais bendrovės pateiktais duomenimis, 2022 metais „PRO BRO Group“ konsoliduotos pajamos siekė 25,5 mln. eurų ir buvo 51 proc. didesnės nei 2021 metais (16,9 mln. eurų). Visgi grupės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) išliko toks pats – 1,3 mln. eurų.

„Iš esmės grupės pajamų augimą lemia naujai atidaromos „express“ tunelinės plovyklos, taip pat organiškai augo ir kiti grupės verslai. Tačiau, kaip ir visa rinka, turėjome suvaldyti iššūkius dėl augusių energijos, darbo ir kitų sąnaudų – tai atsispindi ir pelno eilutėje, tačiau žiūrint bendrai, džiaugiamės, kad praėję metai buvo pelningi. Šiemet tikimės dar geresnių rezultatų – prognozuojame, kad šiemet pajamos augs panašiu tempu ir sieks 38,3 mln. eurų, o EBITDA beveik dvigubės“, – teigia E. Kinderis.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 16 „PRO BRO“ tunelinių plovyklų, penki „Švaros brolių“ automobilių švaros centrai, „Švaros brolių“ savitarnos plovyklų tinklas su 21 objektu bei to paties prekės ženklo patalpų valymo verslas. Grupės komandoje dirba daugiau nei 700 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją