Leidinio „Evening Standard“ užsakymu bendrovės „Ipsos MORI“ antradienį ir trečiadienį atlikta apklausa parodė, kad 52 procentai Britanijos balsuojančiųjų rinktųsi likti ES, o 48 proc. respondentų norėtų išstoti.

Ankstesnėse apklausose, atliktose „ComRes“ ir „YouGov“, taip pat stebimas paskutinę minutę prieš referendumą paramą britų narystei ES reiškiančiųjų augimas.

Apklausų apmalšintos galimo „Brexit“ baimės šią savaitę jau padėjo svaro vertei išaugti maždaug 4 proc., nors kai kurių ekspertų nerimas ir dar nėra visai išsivadėjęs.

Ketvirtadienį svaro vertė pakilo dar 1,5 proc. – iki 1,4931 JAV dolerio. Tai aukščiausia nacionalinės britų valiutos vertė nuo pat 2015 metų gruodžio.

„RBC Capital Markets“ G10 grupės valiutų prekybos strategijos padalinio vadovas Adamas Koulas (Adam Cole) nurodo, esą rinkose prekiaujama jau atsižvelgiant į tendenciją, kad britai pasirinks likti ES. Anot jo, nors balsavimo rezultatas – „Likti“ yra labiau tikėtinas, tačiau jo tikimybė nėra tokia svari, kaip spėja rinkos dalyviai.

„Pirmieji rezultatai kels itin daug sumaišties. Jeigu dabartinė situacija taps mūsų atspirties tašku 10 val. pasibaigsiant balsavimui ir (aiškėjant) rezultatams, tai rinkos taps labai nepastovios“, – nurodo specialistas ir teigia, kad greičiausiai pokyčiai nusvirs „į blogąją pusę“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)