Viešbučių užimtumas daug kur jau perkopė net 90 procentų ribą, tad gali nutikti ir taip, kad paskutinę akimirką sumąstę Žolines sutikti pajūryje, tiesiog nerasite kur apsistoti.

„Kambarių ir apartamentų užimtumas siekia 80-96 proc. Norintys užsisakyti nakvynę visam ilgajam savaitgaliui, t. y. nuo penktadienio iki antradienio, vietos praktiškai neras. Yra galimybė rasti nakvynę vienai ar dviem naktims šiam ilgajam savaitgaliui, t. y. nuo rugpjūčio 11 iki 15 d. Nakvynės kainos dviem asmenims varijuoja nuo 100 iki 350 eur. už naktį“, – Delfi sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ turizmo vadybininkė Kristina Vaičiūnė.

Ji teigė, kad sujudimas išties didelis.

„Jaučiamas susidomėjimas. Tendencijos tokios, kad yra daug norinčių ir jau susiplanavusių atvykti į Neringą šiam ilgajam savaitgaliui. Kai kurioms naktims vietų viešbučiuose jau nebėra, bet galima rasti nakvynę privačiame sektoriuje“, – akcentavo K. Vaičiūnė.

Pasiteiravus apie vidutinė paros arba šio, kaip daigelis įvardija, ilgojo savaitgalio viešbučio kaina Neringoje, ji atsakė: „Jaunimo nakvynės namuose lova bendrame kambaryje kainuoja 20 Eur. už naktį, klasifikuojamos apgyvendinimo įstaigos dviviečio numerio kaina 120 – 350 EUR už naktį. Bet galima išsinuomoti prabangius apartamentus ir už 400 – 900 EUR už naktį“, – teigė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ turizmo vadybininkė.

Liepa ir rugpjūtis – brangiausi

Anot jos, viešbučių kainos nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio tendenciškai būna aukščiausios.

„Kainos labai priklauso nuo sezono. Vasarą jos skiriasi ir pagal mėnesius: birželį – žemiausios, nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio – aukščiausios. Kainos keičiasi ir nuo savaitės dienų, savaitgaliai yra brangesni už šiokiadienius. Viešbučiai minėjo, kad kainos priklauso ir nuo užimtumo, t.y. jei lieka ne daug laisvų kambarių, nakvynės kaina kyla“, – tendencijas atskleidė K. Vaičiūnė.

Delfi žurnalistams penktadienio rytą paanalizavus „booking.com“ programėlę ir paieškojus 4 žvaigždučių viešbučių Nidoje, pavyko rasti vos dvi tokias apgyvendinimo vietas 4 nakvynėms (rugpjūčio 11-15 dienomis), vieno iš jų šalia („Nodos apartamentai“) paplūdimio, bet 1,2 km nuo paplūdimio kaina – 1670 EUR, kito („Vila Neringa“) 650 m nuo centro ir 1,7 km nuo paplūdimio kaina – net 2796 EUR. Abejose 4 žvaigždučių apgyvendinimo įstaigose buvo likę vos po vietą.

Suprantama, kad vos už 4 nakvynes tokiomis sumomis paploninti savo piniginę gali sau leisti tikrai ne kiekvienas.

Apskritai, „booking.com“ programėlė, neskirstant viešbučių ar tiesiog žmonių nuomojamų apgyvendinimo vietų, šioms 4 dienoms Nidoje pateikė tik 3 pasiūlymus.

Pavyzdžiui, vienai nakčiai – iš šeštadienio į sekmadienį, 4 žvaigždučių viešbučių rasti išvis nebepavyko.

Atvyksta net iš Ganos, Peru ir kitų egzotinių šalių

Didžiajai daugumai lietuvaičių tokios kainos – kosminės, tačiau Nidoje atsiranda ir užsienio šalių turistų, kurie plačiau atveria piniginę.

K. Vaičiūtė pasidžiaugė, kad Neringoje jaučiamas užsienio šalių turistų suaktyvėjimas.

„Populiariausios šalys, iš kurių sulaukiame svečių: Vokietija, Latvija, Lenkija, Prancūzija, Estija, Šveicarija, Austrija, Jungtinė Karalystė, JAV. Bet taip pat atvyksta svečių ir iš tokių egzotinių šalių, kaip: Jamaika, Peru, Kosta Rika, Kolumbija, Argentina, Brazilija, Kinija, Australija, Izraelis, Pietų Afrikos Respublika, Gana, Naujoji Zelandija, Indija“, – dėstė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ turizmo vadybininkė K. Vaičiūnė.

Ji teigė, kad atlikus Neringos viešbučių apklausą, išsiaiškino, kad jų užimtumas rugpjūčio mėnesį yra nuo 20 iki 80 proc.

„Dviviečio numerio kaina varijuoja nuo 85 iki 309 EUR už naktį. Jei planuojate atostogas Nidoje, patartume suskubti ieškoti nakvynės. Jei nerasite „booking.com“ ar „airbandb“ sistemoje, maloniai kviečiame kreiptis į turizmo informacijos centrą“, – patarė K. Vaičiūnė.

Šiomis dienomis Neringoje viešbučių užimtumas didelis ir dėl to, kad vyks įvairių renginių.

„Vyks ir Užupio filmų festivalis, ir Senųjų amatų dienos Neringoje, ir muzikos festivalio „Kuršių nerija“ opera, ir pavienių renginių – šiuolaikinės muzikos koncertų Nidos kavinėse. Veiksmo netrūks“, – kalbėjo K. Vaičiūnė.

Palangoje – kainų įvairovė

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Lauros Taučiūtės dar pirmadienį Palangos verslininkai buvo sunerimę, kadangi viešbučių užimtumas siekė nuo 60 iki 80 proc., tačiau atšilus orams ir pasirodžius saulutei žmonės aktyviai ėmė rezervuotis viešbučius ir planuotis sutikti savaitgalį būtent Palangoje.

„Viskas pradėjo keistis trečiadienį ir ketvirtadienį. Užimtumas išaugo iki 90 procentų. Lietuvaičiai tokie jau yra, stebi orus ir planuoja atostogas paskutinę minutę. Mažai kas nori poilsiauti per lietų“, – šyptelėjo ji.

Ji pastebėjo ir tai, kad Palangą yra pamėgę ir mūsų kaimynai – latviai, lenkai, taip pat estai.

„Jie akcentuoja, kad Palanga yra europietiškas kurortas ir kasmet vis gražėja. Palangoje sulaukiame ir vokiečių, šiais metais ypač daug – amerikiečių“, – pasidžiaugė L. Taučiūtė.

Prakalbus apie viešbučių kainas, ji vidutinių kainų įvardinti nenorėjo, kadangi, anot jos, kiekvienas viešbutis turi skirtingas kainodaras, priklausomas nuo viešbučių kategorijos.

„Galima rasti viešbučių nuo 60 iki 300 eurų už naktį“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Delfi penktadienio rytą pasidomėjus Palangos viešbučių kainomis, paaiškėjo, kad 4 nakvynėms (rugpjūčio 11-15 dienomis) rasti už patrauklią kainą nėra paprasta.

Pavyzdžiui, paskambinus į populiarią Palangos sanatoriją „Gradiali“, administratorė teigė, kad likęs tik vienas apartamentų numeris, kurio kaina nakčiai su pusryčiais ir apsilankymu SPA zonoje už nakvynę 318 EUR.

Dar vieno gerai žinomo viešbučio „Pušų Paunksnėje“ administratorė teigė, kad laisvų vietų turi nuo rugpjūčio 13 dienos.

„Kainos: pusiau liukso kambario kaina – 299 EUR, prabangaus dviviečio kambario kaina – 399 EUR, keturviečio numerio kaina – 499 EUR už naktį. Mūsų kainos vasarą yra vienodos, nepriklausomai ar ilgasis savaitgalis ar kokios šventės“, – pridūrė administratorė.

Pavyzdžiui, Palangoje per „booking.com“ platformą privataus nuomotojo šalia paplūdimio, tačiau 1,8 km nuo centro, siūloma vos 20 kv. m studija su 1 lova „Seaside apratments“ 4 naktims kainuoja 523 EUR.

5 žvaigždučių viešbučių kainos jau šokteli kelis kartus – „Amsterdam Plaza Hotel & Spa“ rugpjūčio 11-15 dienomis – 1564 EUR, „Vanagupe SPA Resort“ – 1028 EUR. Ir tai jau kaina pritaikyta su 8-10 proc. „booking.com“ nuolaida.

Tačiau galima rasti ir pigesnių nakvynės būdų: pavyzdžiui „MiegOK 777“, kuri prideda tokią frazę „Pigiausia nuoma Palangoje“ siūlo šias 4 naktis praleisti už 221 EUR. Tiesa, išsinuomojus šią apgyvendinimo vietą teks naudotis bendru vonios kambariu su kitais poilsiautojais.

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Lauros Taučiūtės šį savaitgalį Palangos poilsiautojai bus praturtinti ir kultūrine programa.

„Šiandien prasideda Palangos parko muzikos festivalis, kuris truks 3 dienas, koncertuos ir Donatas Montvydas bei kiti atlikėjai. Taip pat penkiuose skirtingose vietose vyks įvairūs koncertai. Taigi, be kitų pramogų, žmonėms, norintiems pasisemti ir kultūros bei meno, veiklos taip pat netrūks“, – kviesdama poilsiautojus į Palangą sakė L. Taučiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)