„Džiaugiuosi, kad prie pieno produktų eksporto leidimų gavimo priartėjome dar vienu žingsniu. Tai ne vienerių metų darbo rezultatai. Susitarta dėl bendrų reikalavimų, kuriuos turės atitikti lietuviški pieno produktai ir veisliniai galvijai, kuriuos ketinama eksportuoti į Kiniją. Įsipareigojama atsakingai kontroliuoti, kad būtų laikomasi nustatytų reikalavimų, tie patys reikalavimai bus perkelti ir į eksporto sertifikatus. Būtent šių sertifikatų Lietuva su nekantrumu laukia, kad būtų užbaigtas visas derybų ir leidimų išdavimo procesas, ir pieno produktus jau būtų galima eksportuoti“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Premjeras, Vyriausybė ir institucijos nuosekliai dirba, siekiant pieno produktų eksporto sertifikatų jau kelerius metus. Lietuvos Vyriausybės vadovas šį klausimą nuolat kelia aukščiausiu lygiu – ir susitikime su Kinijos Ministru Pirmininku Li Kečiangu Belgrade, ir su vicepremjeru Gaoly Džangu Lietuvoje.

Tikisi, kad Kinijoje pavyks konkrečiau pasikalbėti

„Kitą savaitę vykstu darbo vizito į Kiniją, kur įvyks formato „Kinija + 16 valstybių“ susitikimai ir forumai, bus aptariamai ir ekonominiai klausimai. Planuojamas dvišalis susitikimas su Kinijos Liaudies Respublikos Ministru Pirmininku Li Kečiangu, tad tikiuosi, jog tai bus proga konkrečiau pasikalbėti apie pieno produktų eksporto į Kiniją sertifikatus“, – sako premjeras A.Butkevičius.

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, taip dar vienu žingsniu priartėjome prie pieno produktų eksporto leidimų gavimo.