Anot departamento, pažymėjimo sustabdymas kelionės organizatoriui draudžia prisiimti naujus įsipareigojimus, tačiau neatleidžia nuo jau sudarytų sutarčių vykdymo.

Tuo tarpu „Star1 Holidays” informuoja, kad skrydžių bendrovei „Star1 Airlines“ tebetęsiant derybas su investuotojais, kelionių organizatorius atšaukia skrydžius poilsiniais maršrutais rugsėjo 25 – spalio 1 dienomis.

Departamentas prašo kelionių agentų padėti turistams įsigyti grįžimo bilietus bei suteikti informaciją apie savarankišką grįžimo organizavimą, nes bendrovė negali vykdyti Ispanijoje esančių turistų, į Lietuvą turėjusių grįžti ketvirtadienį, parvežimo

Turistai, kurių grįžimas į Lietuvą vykdomas kaip organizuoto turizmo paketo dalis, turės teisę dėl patirtų išlaidų kreiptis ir gauti draudimo išmoką iš kelionės organizatoriaus „Star Holidays“ draudimo.

Departamentas informuoja visus „Star Holidays“ kelionių agentus bei turistus, kad šiuo metu departamentas sprendžia, kaip į Lietuvą parvežti kitus turistus, esančius poilsinėse kelionėse užsienyje iš kelionės organizatoriaus turimo prievolių įvykdymo užtikrinimo draudimo.

Dėl pinigų grąžino kreiptis į kelionių agentūras

Poilsiautojai, kurie buvo įsigiję kelionių paketus į atšauktus reisus, dėl pinigų grąžinimo turi kreiptis į „Star1 Holidays“ per kelionių agentūrą, kurioje įsigijo kelionę, teigiama bendrovės pranešime.

Anot bendrovės, turistai, kurie šiuo metu yra likę užsienio šalių kurortuose, bus parvežti į Lietuvą. „Star1 Holidays” tam turi galiojantį draudimo polisą. Šiuo metu visos detalės dėl keleivių grąžinimo yra derinamos su Turizmo departamentu.

Bendrovės vadovybė apgailestauja dėl „Star1 Holidays“ turistams sukeltų nepatogumų ir deda visas pastangas, kad skrydžiai būtų atnaujinti.

„Star1 Holidays”, kaip ir „Star1 Airlines”, priklauso įmonių grupei „Star Team Group“.

„Star1 Airlines“ pavyko su lizingo bendrove susiderėti dėl tolesnės galimybės naudotis vieninteliu lėktuvu, tačiau skrydžiai bus atnaujinti tik po spalio 2 d. Tokią informaciją DELFI sakė gavęs Civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla.

DELFI primena, kad į viešumą „Star1 Airlines” finansinės bėdos iškilo trečiadienio rytą, kai paaiškėjo, kad iš Dublino negalėjo pakilti šios bendrovės lėktuvas, nes jis dėl skolų buvo sulaikytas lizingo bendrovės prašymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją