Klaipėdos apygardos teismas spalio 24 dieną bylą nutraukė patvirtinus bendrovės taikos sutartį su septyniais kreditoriais.

„Teismas nutaria patvirtinti šalių pasirašytas taikos sutartis. Įsiteisėjus teismo nutarčiai dėl bankroto bylos nutraukimo įsigalioja teismo patvirtinta taikos sutartis“, – rašoma nutartyje.

Jos duomenimis, rugsėjį bendrovė sumokėjo 178,4 tūkst. eurų skolų 21 kreditoriui. Likę – vienas fizinis asmuo ir įmonės „Cross financing company“, „Arvi ir Ko“, „EDS Invest 4“, „Energijos skirstymo operatorius“, „Gjensidige“ ir „Bioprolit“ – susitarė dėl skolos atidėjimo, jos suma nenurodoma.

„Kreditoriai sutinka suteikti bendrovei nuolaidų, atidėdami skolų mokėjimo terminus, ir prašo nutraukti bankroto bylą, o bendrovė įsipareigoja padengti kreditorių finansinius reikalavimus“, – nurodė teismas.

Bankroto byla bendrovei iškelta 2020 metų pabaigoje teismui konstatavus, kad tų metų liepą skolos siekė 16,9 mln. eurų. Įmonė tuo metu priklausė verslininko Vidmanto Kučinsko grupei „Arvi ir Ko“.

Pernai dalis kreditorių bandė bankrutuojančią įmonę restruktūrizuoti, tačiau teismas šio prašymo balandį netenkino ir ji pripažinta likviduojama dėl bankroto.

Birželį įmonė atiteko vienai iš kreditorių – verslo konsultacijų ir apskaitos bendrovei „Cross financing company“ (buvusi „Eurocash LT“), kuriai buvo įkeista 2,7 mln. eurų vertės bendrovės akcijų.

Naujoji savininkė taip pat yra ir viena bankrutuojančios „Arvi ir Ko“ kreditorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją