„Mums reikia sugalvoti, kaip mažos parduotuvės savininką motyvuoti priimti ūkininkų produkciją ir pardavinėti, kaip motyvuoti ūkininkus, kad jie pardavinėtų mažesniais kiekiais, bet už, sakykime, aukštesnę kainą savo produkciją. Ir iš kitos pusės, kaip motyvuoti žmones ateiti į tą mažą parduotuvėlę užuot važiavus į prekybos centrą“, – po susitikimo žurnalistams teigė ministras.

Anot ministro, smulkieji verslininkai baiminasi, kad tai netaptų didele administracine našta.

„Kad jiems nereikėtų daugiau padaryti darbų, programuoti savo buhalterines programas, o naudos jie galbūt ir negaus, išskyrus tą tokį visuomeninį medalį, kad štai, dalyvauju lietuviško maisto propagavimo kampanijoje“, – teigė G. Surplys.

Jo teigimu, sistemą ketinama automatizuoti, kad verslininkams, priimantiems ūkininkų produkciją nereikėtų papildomai programuoti savo kasos aparato.

Pasak Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkės Dalios Matukienės, siekiant, kad smulkieji verslininkai ir ūkininkai bei kaimas „atsigautų“, reikalinga sukurti sistemą, o maisto kuponai yra tik viena iš priemonių.

„Jeigu bus sistema, tikrai padės. Esu įsitikinusi. Bet pavienės priemonės Lietuvoje dar niekada neveikė. Jei tau skauda kūną, nes tu nukritai, o tavo mažąjį pirštelį kažkas sugipsavo, tai nuo to skausmas tikrai nepraeis“, – po susitikimo su ministru teigė D. Matukienė.

Anot ministro, sistemos įdiegimas kainuotų apie 20 tūkst. eurų. Tačiau jeigu ja pasinaudotų visos šeimos, turinčios vaikų iki šešerių metų, maisto kuponams kompensuoti prireiktų dar maždaug 14 mln. eurų.
Giedrius Surplys

Ministras pirmadienį susitikime su smulkiojo ir vidutinio verslo atstovais aptarė maisto kuponų sistemą ir maisto tiekimo grandinių plėtrą.

Vyriausybė praėjusių metų spalį pritarė maisto kuponų sistemai, kuri turėtų paskatinti gyventojus įsigyti daugiau vietinės kokybiškos žemės ūkio ir maisto produkcijos bei didinti konkurenciją mažmeninėje prekyboje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)