Kaip praneša Vilniaus apskr. policijos kriminalistai, tyrimas pradėtas gavus informaciją, kad mažmenine prekyba besiverčiančios įmonės akcininkas ir direktorius, prekiaujantis naujomis automobilių detalėmis iš Vokietijos, įmonės veiklą organizavo taip, kad didžioji dalis bendrovės gaunamų pajamų buvo neapskaitoma įmonės buhalterinėje apskaitoje.

Nustatyta, kad įtariamieji veikė pagal schemą ‒ naudojosi Lietuvoje bei užsienyje registruotų bendrovių vardu ir, klastodami buhalterinius duomenis, sugebėjo nuslėpti tikrus pirktų bei parduotų autodetalių kiekius, už jų pardavimą gautas pajamas ir tuo pačiu nesumokėti valstybei priklausančių mokesčių.

Sostinės Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė dviejų bendrovių direktorius. Įmonėse bei įtariamųjų asmenų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai ir daiktai. Vieno iš įtariamųjų asmenų gyvenamojoje vietoje rasta 30 000 eurų, pareigūnai aiškinasi šių pinigų kilmės teisėtumą.

Sulaikyti asmenys įtariami nusikalstamomis veikomis, už kurias Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta bausmė iki 8 metų laisvės atėmimo. Šiuo metu nustatinėjama valstybei padaryta žala, ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)