Neseniai duris atvėrusio šeimos restorano „Kukumuku“ direktorė Laura Normantienė mano, kad daugelis verslininkų bijo imtis tokios verslo koncepcijos, nes ji yra pakankamai nauja. „Yra pakankamai didelė atsakomybė dėl maisto kokybės, daug didesnės yra patalpų bei įrengimų investicijos“, - pridūrė pašnekovė.

L. Normantienė pasakojo, kad jai nebuvo baisu pradėti tokį verslą, kadangi ji yra dviejų vaikų, tad puikiai žinojo, ko reikia mažiesiems ir jų tėveliams. O restoranų versle moteris „sukasi“ jau penkiolika metų.

Paklausus, kaip moteris vertina restoranų savininkų pozicijas, kai šie nepalankiai žiūri į šeimas su vaikais, L. Normantienė neskubėjo tokių verslininkų smerkti.

„Dauguma žmonių, jeigu kalbame apie aukštesnio lygio restoranus, nori ateiti ir ramiai pavakarieniauti, praleisti gerai laiką ir tie suaugę žmonės ateina be vaikų. Mūsų mažieji piliečiai yra judrūs, vikrūs, jiems reikia daug ką pamatyti, daug apžiūrėti ir garsiai mintis išreikšti, tai restorane būna ne chaosas, bet pastovus judesys ir kitus klientus tiesiog trikdo tas dalykas. Toks savininkų požiūris ir yra: geriau, kad jaunos šeimos ateitų be vaikų ir praleistų laiką“, - teigė verslininkė.

Suvienytų erdvių – restorano, teatro ir žaidimų – tipo kavinių Europoje, pašnekovės tikinimu, nėra. Kažką panašaus galima pamatyti tik „Disneilendo“ ar „Asterikso parkuose“. L. Normantienės teigimu, tokioms kavinėms Lietuvoje yra potencialo.

„Norėčiau tikėti, kad jų daugės. Mes konkurentų tikrai nebijome. Kiek žinau, Vilniuje greitu metu atsidarys dar vienas šeimos restoranas. Labai tokių erdvių nori Klaipėda, Kaunas. Manyčiau, kad gal kažkas imsis iniciatyvos, nes tai šeimoms yra labai reikalinga“, - vylėsi L. Normantienė.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.