Kalėdinė „eXpo“ yra jau tradicija tapęs „Lietuvos Junior Achievementrenginys, kuris kasmet vyksta Vilniuje. Neatsiejamas nuo sostinėje vykstančio kalėdinio laikotarpio, renginys siūlo išskirtinę galimybę susipažinti su jauniausiais verslų kūrėjais Lietuvoje – moksleiviais.

Moksleiviai siūlo įvairiausių dovanų: nuo saldžių užkandžių iki šiuolaikiškų drabužių  (2021 m. akimirkos)

Renginys prasideda 11.00 valandą ir tęsis iki 16.00 valandos.

Bendrovės ruošia dovanas mažoms ir didelėms Kalėdoms

Kalėdinės mugės organizatoriai sako, kad šiemet mokiniai pristatys savo produktus ir paslaugas, kurios puikiai tiks įvairioms Kalėdoms: nesvarbu, ar sveikinsite draugus, ar leisite laiką su šeima. „Pandemijos metu įpratome švęsti Kalėdas mažose grupelėse, todėl šiemet šventės tikriausiai bus priešingos – su daug žmonių. Vis dėlto turbūt niekas nenori praleisti ir jaukių nedidelių draugų susibūrimų. Nesvarbu, kokios šventės laukia, žvelgdami į šiais metais „eXpo“ dalyvaujančias bendroves, matome, kad originalių dovanų rasti galima visiems“, – pasakoja Andželika Rusteikienė, organizacijos vadovė.

Jaunųjų antreprenerių gamintos žvakės (2021 m. akimirkos)

Ji mini, jog šiemet mokyklose veikia jau daugiau nei 500 jaunųjų bendrovių. 130 iš jų pasirodys kalėdinėje mugėje. „Į „eXpo“ patenka tik įdomiausios, produktus ar paslaugas jau kuriančios bendrovės. Šiemet save pristatys, pavyzdžiui, bendrovės, kuriančios stalo žaidimus, kvepiančias natūralias žvakes, muilus, tekstilės gaminius. Mums patiems labai įdomu, kaip atrodys bendrovės iš Šiaulių nerti žaislai vaikams“, – vardija A. Rusteikienė.

Į mugę ateis pasisemti įkvėpimo

Nepaisant to, jog mugėje dalyvaus daug bendrovių, kurių produktai puikiai tiks kalėdinėms dovanoms, ten prisistatys ir bendrovės, kuriančios inovatyvius, technologinius sprendimus.

„Skatiname bendroves kurti tokius verslus, kurie kurtų vertę, spręsdami socialines ar aplinkosaugos problemas. Šiemet pastebime, jog daugėja mokinių, kurie vis daugiau dėmesio skiria fizinio aktyvumo skatinimui: „eXpo“ prisistatys bendrovės, kuriančios technologinius sprendimus šiam XXI amžiaus iššūkiui. Mokiniai taip pat ieško sprendimų vienišumo, mokymosi problemoms spręsti“, – pasakoja A. Rusteikienė.

„eXpo“ dalyvauja ir bendrovės, kuriančios inovatyvius technologinius sprendimus (2021 m. akimirkos)

Anot jos, mugėje apsilankyti verta ne vien tik dėl kalėdinės dvasios, bet ir dėl to, jog stebėti jaunus mokinius, pradedančius savo antreprenerystės kelionę, yra labai įdomu, suteikia įkvėpimo patiems imtis verslo kūrimo žingsnio.

„Žinoma, nereikėtų pamiršti ir to, jog jauniesiems verslininkams jūsų apsilankymas ir padrąsinantis pokalbis gali suteikti labai daug motyvacijos“, – sako „Lietuvos Junior Achievement“ vadovė.

Mugėje galima ne tik įsigyti kalėdinių dovanų, tačiau ir pamatyti geriausios mokomosios mokinių bendrovės rinkimus (2021 m. akimirkos)

Organizatoriai pabrėžia, kad renginys yra nemokamas ir atviras visiems, tačiau privaloma registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją