UAB „Žemės centras" vadovė Violeta Juknevičienė prie namų, Antakalnyje, Šatrijos Raganos g., įrengė dėžutę pinigams, pastatė dvi paletes kompostinės žemės mišinių ir parašė, kad norintys žemę įsigyti pirkėjai turi į dėžutę įmesti po 8 Lt už maišą.

Kompostinės žemės mišinių eksportu užsiimanti moteris teigė, kad socialinį eksperimentą sugalvojo po aktyvaus prekybos sezono.

„Sezonas baigėsi ir mes pamatėme, kad turime dar neparduotų mišinių. Pagalvojome, kam jis stovės metus sandėlyje, jei galima parduoti. Nusprendėme įrengti savitarnos vietą: pastebėjome, kad aplink gyvenantys žmonės žemę naudoja ir vasarą, nes būna, kad žemė įsmenga po lietaus, - pasakojo moteris. - Žinoma, žemės yra ir prekybos centruose, bet pagalvojome, kadangi ir patys čia gyvename, galime pažiūrėti, ar bus susidomėjimas“.

V. Juknevičienė pripažino, kad prieš šią netradicinę prekybą pagalvojo ir apie vagystės riziką.

„Vis tik pagalvojome, kad reikia žmonėmis pasitikėti", - teigė ji.

Verslininkė pasakojo, kad kol kas klientai užsuka apie šią prekybos vietą išgirdę iš kitų žmonių.

Moteris teigė, kad savitarnos vieta leidžia pasiūlyti mažesnę kainą, nes nereikia darbuotojo, o ir klientams patogu – privažiuoti ir pasiimti kompostinės žemės jie gali bet kuriuo paros metu. Mokesčius taip pat žadama mokėti nuo faktinio pardavimo.

„Po pirmos prekybos dienos buvome maloniai nustebinti. Žmonės visiškai sąžiningi: kiek paėmė, tiek ir pinigėlių atsirado, - teigė pašnekovė. - Su vyru pagalvojome, jei bandymas pasiteisins, galima daugiau tokių taškų soduose įrengti“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)