Pastarosiomis dienomis „Lietuvos draudimas“ fiksuoja išaugusį klientų skaičių, kurie praneša iš sukčių gavę klaidinančių pranešimų. Naudodami įprastą sukčiavimo būdą – sms pranešimus – sukčiai gyventojams praneša apie neva dėl susidariusios skolos atšauktą jų draudimą ir, ragindami susimokėti skolą, nukreipia į fiktyvų interneto puslapį.

„Gyventojus įspėjame neapsigauti ir nespausti siunčiamų fiktyvių nuorodų, kurios imituoja mūsų bendrovės savitarnos svetainę. Taip pat kritiškai svarbu neatskleisti savo asmeninės informacijos – tai yra, prisijungimo prie interneto banko duomenų ir slaptažodžių, Smart-ID kodų, kitos jautrios informacijos“, − sako Saulius Abraškevičius, „Lietuvos draudimo“ Komunikacijos vadovas.

Sukčių SMS pranešimo tekstas siunčiamas be lietuviškų rašmenų, jo pabaigoje nurodoma fiktyvi interneto svetainė, imituojanti „Lietuvos draudimo“ savitarnos platformą:

Del susidariusios skolos del draudimo imokos, jusu draudima atsaukeme, perziurekite ir sumokekite kitaip skola turesime perduoti skolu isieskojimo bendrovei: https://savas.ld-savitarna.net

Pasak S. Abraškevičiaus, aktyvavę šią nuorodą, gyventojai nukreipiami į vienintelį būdą prisijungti prie imituojamos savitarnos platformos – naudojant interneto banko prieigą. Tokiu būdu sukčiai siekia gauti informaciją apie gyventojų interneto banko paskyras ar priversti patvirtinti sukčių suformuotus mokėjimų pavedimus, kurių gyventojai patys neinicijavo.

„Sukčiams svarbu patraukti gyventojų dėmesį juos nustebinant, todėl pasitelkiami tokie raktiniai žodžiai, kaip skola, draudimo atšaukimas, skolų išieškojimas. Net jei gautoje nuorodoje yra minimas konkrečios bendrovės pavadinimas, tai nereiškia, kad pranešimo siuntėjas yra pati bendrovė“, − komentuoja „Lietuvos draudimo“ atstovas.

Kaip pabrėžia S. Abraškevičius, interneto svetainė, į kurią SMS žinutėse nukreipia sukčiai, yra fiktyvi ir neturi nieko bendro su „Lietuvos draudimo“ veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją