Paprastų dešimt baltų kiaušinių kainavo maždaug po 2,5 lito. Iš aplinkinių miesto sodybų atvežtų naminių kiaušinių dešimtis kainavo apie 4 litus. Taip pat už du ar keturis litus (priklausomai nuo dydžio) galima įsigyti į auksinius popierėlius įvyniotų šokoladinių kiaušinių, zuikučių ar kitokių skanėstų.

Beje, Velykoms jau dažomi ne tik vištų kiaušiniai. Šventiniam stalui pardavėjai siūlo ir kalakutų, ančių ir stručių kiaušinius. Beje, vieno stručio kiaušinis atstoja maždaug 30 vištų kiaušinių. Už tokį milžinišką margutį prašo maždaug 100 litų, o už dažytą jo lukštą - 50 litų.

Turgavietėse šventinio stalo papuošimui siūloma įvairių žalumynų, tarp jų ir pataisų. Tokius miško žalumynus Aplinkos ministerija yra uždraudusi skinti, už tai galima susilaukti net nemažos baudos. Tačiau, matyt, noras lengvai pasipelnyti priverčia žmones rizikuoti. Kita vertus, oficialios informacijos apie draudimus prekiauti tam tikrų rūšių miško augalais arba gėlėmis nėra labai gausu.

Šį savaitgalį sostinės turguose kai kurių maisto produktų kainos šiek tiek šoktelėjo. Pavyzdžiui, už šviežios kiaulienos kumpio kilogramą prašė 9 Lt, jautienos kumpio kilogramą pardavinėjo po 7,5-9 Lt. Rūkytų lašinių kilogramas kainavo 5,5-9 Lt, šviežių - 4,50-5 Lt.

Ūkininkės už išdarytą žąsį prašė 80 Lt, už kalakutą, priklausomai nuo jo dydžio, - po 90-130-170 litų. Taip pat daug dailiai išdarytų naminių vištų - jos kainuoja nuo 15 iki 50 litų.

Turguose pagausėjo įvairių žuvų. Kalvarijų turgavietės žuvų paviljone po 3-4 Lt už kg galima nusipirkti kuojų, karosų, ešerių. Rūkyta skumbrė kainavo po 7,90 Lt, žiobris - 4,30 Lt, riebi Atlanto silkė - beveik 5 Lt, rudagalvė menkė - 8,95 Lt, lydeka - 9 litus.

Vaisių pardavėjai už vietinių rūšių obuolių kilogramą prašė nuo 1,20 Lt iki 2,50 Lt. Svogūnų galvučių kilogramas - po 0,8 Lt - 1, šviežių jų laiškų 100 g - 0,70-1 Lt.

Už bulvių kilogramą prašė 60-80 centų, šviežių kopūstų - nuo 80 centų iki 1 Lt, morkų - nuo 80 centų iki 1,2 Lt,. raudonųjų burokėlių - po 50-80 centų. Šviežių agurkų kilogramas - nuo 5 iki 5,50Lt. Lt, rauginti kopūstai - po 2,50 Lt už kilogramą.

Kaimiškos tirštos grietinės kilogramas kainavo 6-7, varškės - 5 litus, sviesto - 10 litų. Bitininkai už įvairių rūšių medaus kilogramą prašė po 12-13 litų.

Vilniaus turguose labai daug įvairių sodinukų, daržovių ir gėlių sėklų. Teigiama, kad dažnai sėklos neatitinka privalomų kokybės reikalavimų, pardavėjai neturi sertifikatų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją