„Po jo paleidimo valstybės teikiama gynyba yra nutraukta“, – sakė ji.

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos vadovė Živilė Poželienė aiškino, kad tai – įprasta praktika.

„Išnyko pagrindai, kurių pagrindu buvo skirtas valstybės garantuojamas teisinės pagalbos advokatas. Tai yra įprasta praktika“, – sakė ji.

Kaip patikino, tai reiškia, kad asmuo nebegaus valstybės gynybos ir advokato turės ieškotis asmeniškai.

Redakcija primena, kad Š. Stepukonis buvo sulaikytas vasario 10 d. Tąkart jo suėmimo terminas baigėsi vasario 24 d., tačiau vėliau buvo pratęstas dar kartą iki kovo 24 dienos.

Šiuo metu Š. Stepukonis yra laisvėje, tačiau jo judėjimas ir bendravimas yra apriboti – nešiojama apykojė.

Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas anksčiau informavo, kad didžioji dalis (didesnė nei 20 mln. eurų)-red.) galimai pasisavintų pinigų pralošta, o kaltinamasis apklausoje pateikė savo įvykių versiją.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis nustatyta, kad vienas iš „BaltCap“ investicinio fondo partnerių – Šarūnas Stepukonis, kaip įtariama, pasisavino labai didelės vertės, ne mažiau 27 mln. Eur dydžio investicinei bendrovei ir jai priklausančių dukterinių įmonių turtą ir ikiteisminio tyrimo preliminariais duomenimis, didžioji minėto pasisavinto turto buvo pralošta tiek Lietuvos, tiek Estijoje veikiančiose lošimų bendrovėse.

Jis kaltės pilnai neneigia, bet duodamas parodymus jis pateikia savo įvykių versiją, savo aplinkybes“, – kalbėjo jis.

Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Justas Laucius yra pranešęs, kad prokuratūra atnaujino ikiteisminį tyrimą, kuris 2022 metų kovo pabaigoje buvo pradėtas gavus mokėjimo įstaigos „Paysera“ pranešimą.

Įtartinos finansinės operacijos iš Lenkijos įmonės mokėjimo suma siekė 3,9 mln. Šios lėšos buvo iš pradžių įšaldytos Pinigų plovimo prevencijos įstatymo numatyta tvarka, vėliau, pradėjus ikiteisminį tyrimą, buvo taikytas laikinas nuosavybės teisės apribojimas. Taip pat atliekamas ir kitas kitas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)