Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktorius Jovitas Elzbergas DELFI sakė, kad nekilnojamo turto bendrovė ieškinį iš pirmos instancijos teismo – Vilniaus apygardos teismo atsiėmė gruodžio 7 dieną.

“Bendrovė, atsiėmusi ieškinį, patvirtino, kad mums jokių pretenzijų neturi”, - sakė J.Elzbergas.

Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktorius kartu pažymėjo, kad savivaldybė pati neskatino nekilnojamo turto agentūros atsiimti ieškinį, jokių lengvatų nesuteikė ir nežadėjo.

"Status finansinės pramoninės grupė" Vilniaus miesto savivaldybei ieškinį pateikė dėl to, kad, anot nekilnojamo turto bendrovės, ji dėl pradėtų Gedimino prospekto rekonstrukcijų patyrė 1,5 milijono litų nuostolių.

Negautų milijoninių pajamų dalį bendrovės vadovai motyvavo tuo, jog jie nebuvo iš anksto informuoti apie planuojamas rekonstrukcijas Gedimo prospekte.

Pasak "Status finansinė pramoninė grupės", neturėjus žinių apie būsimus pasikeitimus, jie tinkamai neparuošė jų išnuomojamų patalpų – Vilniaus universalinės parduotuvės. Taip esą parduotuvę lankė mažiau klientų, parduotuvės patalpų nuomininkai patyrė nuostolių, o tai kartu atsiliepė ir nekilnojamo turto bendrovės pajamų dydžiui.

“Gaila, kad ieškinys buvo atsiimtas. Būtų buvę geriau, jei bylą būtų užvertęs teismas. Mano nuomone, mes turėjome labai svarių įrodymų, kad “Status finansinė pramoninė grupė" jokių finansinių nuostolių dėl esą savivaldybės kaltės nepatyrė”, - kalbėjo J.Elzbergas.

Vilniaus miesto savivaldybė teismui buvo paruošusi skaitmenine vaizdo kamera filmuotą medžiagą, kurioje nufilmuotas kasdieninis Vilniaus universalinėje parduotuvėje apsilankiusiųjų srautas.

“Nufilmuotoje juostoje matyti, kad parduotuvės klientai neturėjo jokių keblumų patekti į parduotuvę, todėl teiginys apie neva sumažėjusį pirkėjų srautą nepasitvirtino”, - pasakojo J.Elzbergas.

Be to, Vilniaus miesto savivaldybė gavo bendrovės vadybininkų patvirtinimą, kad bendrovės administracija žinojo apie prasidėsiančius Gedimino prospekto rekonstrukcijos darbus.

Kartu Vilniaus miesto savivaldybė buvo susipažinusi su nekilnojamo turto bendrovės buhalterinėmis ataskaitomis. J.Elzbergo žodžiais, jas patikrinus paaiškėjo, kad "Status finansinės pramoninės grupės" teigtina patirta žala buhalterijos išrašuose neatsispindėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją