Pirmadienį bendrovė išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad nuo balandžio klientai už vieną apsilankymą jau nebegaus vienos žvaigždutės arba vieno lojalumo taško.

Pasikeitus tvarkai, už kiekvieną išleistą dolerį bus skiriamos dvi žvaigždutės. Kodėl žmonės taip pasipiktino? O gi todėl, kad „Starbucks“ taip pat keičia ir „auksinio“ lojalumo ir privilegijų skaičiavimo ir skyrimo tvarką.

Šiuo metu klientai auksinę lojalumo kortelę gauna per metus surinkę 30 žvaigždžių.

Tai maždaug prilygsta 30 apsilankymų „Starbucks“. Vadinamojo auksinio klubo nariai, surinkę 12 žvaigždžių, gauna nemokamą gėrimą.

Dabar, pakeitus skaičiavimo sistemą, norėdami džiaugtis auksine lojalumo programos naryste, klientai privalės užsidirbti 300 žvaigždžių – arba išleisti maždaug 150 dolerių (136 Eur). Tada reikės dar 125 žvaigždučių (t.y. išleisti apie 63 dolerius (57,14 Eur)), kad būtų galima pasimėgauti nemokamu gėrimu.

Žmonės piktinasi, kad ši naujoji lojalumo programa nepalanki tiems, kurie vieno apsilankymo metu išleidžia mažai pinigų. Pavyzdžiui, tie, kurie perka kavą už 2 dolerius (1,81 Eur), papildomai auksinei lojalumo programai per metus turės paaukoti 90 dolerių (81,63 Eur).

Pokyčiai pradžiugins tuos, kurie vieno apsilankymo metu išleidžia mažiausiai 5 dolerius (4,53 Eur) – jie auksinę narystę išrinktųjų klube užsitarnaus po maždaug 30 apsilankymų „Starbucks“.

„Starbucks“ teigia, kad lojalumo programa buvo atnaujinta klientų pageidavimu – esą būtent jie norėjo, kad ji priklausytų nuo išleistos sumos. Nepaisant to, vos oficialiai paskelbus apie pokyčius, socialiniame tinkle „Twitter“ pasipylė skundai.

„@Starbucks, dabar tam, kad gaučiau atlygį, išleidžiu 24 dolerius (21,77 Eur), o netrukus tam, kad jį gaučiau, turėtų išleisti net 62,50 dolerio (56,68 Eur)??? Čia turto prievartavimas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ piktinasi klientė Tayler Gammon.

Skelbiama, kad tai drastiškiausias „Starbucks“ lojalumo programos sistemos pokytis nuo pat tada, kai 2009 metais ji buvo pristatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)