Likus keliems mėnesiams iki Reinoldijaus Šarkino, Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko, kadencijos pabaigos, prezidentūroje analizuojami potencialių kandidatų, galinčių užimti vieną svarbiausių postų valstybėje, gyvenimo aprašymai. Tačiau prezidentūros atstovai kol kas negalėjo atsakyti, kada Seimui pateiks savo pasirinktą asmens kandidatūrą. Nepanoro prezidentės pavaldiniai atsakyti ir į klausimus, kokiomis savybėmis turi išsiskirti potencialus kandidatas, kad sulauktų jos pasitikėjimo, ir kaip vertinama dabartinė banko veikla.

Kol pagrindinė siūlymo teisę turinti institucija tyli, potencialiais kandidatais įvardijama gausybė žinomų asmenų. Viešoje erdvėje minimos LB valdybos pirmininko pavaduotojos Ramunės Zabulienės, finansų ministrės Ingridos Šimonytės, LB Ekonomikos departamento direktoriaus Raimondo Kuodžio, Lietuvos bankų asociacijos prezidento Stasio Kropas, SEB banko prezidento patarėjo Gitano Nausėdos pavardės..

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas „Verslo žinioms“ sako, kad nereikėtų apsiriboti vien finansininkais.

„Sunku pasakyti, kas tai galėtų būti, tokio vieno žmogaus šiandien nematau, – svarsto p. Besagirskas. – Vienas iš kandidatų – finansų ministrė Ingrida Šimonytė, bet dabartinė jos pozicija yra daug geresnė, ir nemanau, kad ji sutiktų užimti Lietuvos banko vadovo postą. Tačiau tai žmogus, kuris ten galėtų pajudinti
procesus.“

Dabartinis banko vadovas svarsto, kad Lietuvos banko valdytojas turėtų būti kvalifikuotas finansininkas, kuris yra susipažinęs su Lietuvos banko veikla ne tik iš laikraščių, nuogirdų ir kuris galėtų tinkamai organizuoti viso kolektyvo darbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją