Reklamoje kaina viena, o kasos kvite – kita. Su tokia situacija Delfi skaitytojas susidūrė vienoje „Topo centro“ tinklo parduotuvių.

Besidairant spausdintuvo, jo akys užkliuvo už parduotuvėje stovinčio reklaminio stendo, skelbiančio, kad HP prekės ženklo spausdintuvams taikomos nuolaidos.

Išsirinkęs įrenginį už 149 eurus, jis patraukė prie kasos, tačiau ten sužinojo, jog spausdintuvas kainuoja 179 eurus. Tokia pati jo kaina nurodyta ir „Topo centro“ elektroninėje parduotuvėje.

„Yra kaip yra“, – tokį pasiteisinimą vilnietis teigia išgirdęs iš parduotuvės darbuotojų, kurie atsisakė parduoti įrenginį už reklamuojamą kainą.

„Topo centro“ atstovė Dovilė Zapkutė Delfi teigia, kad šiuo atveju nesusipratimas įvyko dėl žmogiškos klaidos – pasikeitus prekės kainai, prekybos centas nespėjo atnaujinti informacijos spausdintoje reklamoje.

„Visose mūsų parduotuvėse stengiamės užtikrinti puikią pirkėjų patirtį ir visada reaguojame į mūsų klientų pastabas bei komentarus. Esame dėkingi klientei už pastebėtą klaidą, ją ištaisėme ir atsiprašome už sukeltas neigiamas emocijas“, – sako D. Zapkutė.

Nuobaudos – tik už sistemingus pažeidimus

Tuo metu valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) Delfi nurodo, kad pardavėjai turi teisę nusistatyti prekių kainas, tačiau vartotojai negali būti klaidinami. Visgi atsakomybė gresia tik už sistemingus pažeidimus.

„Vartotojas, pastebėjęs, jog prekių kaina, kurią nurodoma mokėti kasoje, nesutampa su kaina, nurodyta prekės kainolapyje, visų pirma turėtų kreiptis į pardavėją. Situacijos nepavykus išspręsti su pardavėju, vartotojas turi teisę kreiptis į VVTAT ir pateikti prašymą kartu su visais prašyme nurodytas aplinkybes patvirtinančiais dokumentais (prekės nuotraukas, skelbiamos akcijos nuotraukas, pirkimo kvito kopiją ir panašiai). VVTAT išnagrinėtų vartotojo nurodytas aplinkybes, pardavėjo paaiškinimus ir priimtų sprendimą“, – pažymi tarnyba.

VVTAT nustačius, jog vartotojai dėl prekių kainų klaidinami sistemingai, gali būti vertinama, ar tokie pardavėjo veiksmai nepažeidžia Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)