„Vilniuje (mūsų name - DELFI) jau 4 diena atjungtas vanduo. Priežastis - šalia renovuojamas namas ir statybininkai panaikino Mindaugo g. 3 namui priklausantį nuotekų šulinį, tad dabar visi Mindaugo g. 3 namo apatiniai aukštai užpilami viršutinių aukštų fekalijomis, kadangi nėra kur nutekėti nuotekoms“, - pasibaisėjusi namo gyventoja.

Namas yra keturių aukštų, dviejų laiptinių, jame mažiausiai – 16 butų, pirmame aukšte įsikūrusios įmonės.

„Namo administratorius „Naujamiesčio būstas“ šeštadienį atjungė vandens tiekimą butams, tačiau nepasirūpino informuoti namo gyventojų kas nutiko - tik šiandien ryte informacija apie atjungtą vandenį buvo iškabinta. Taip pat, nors įstatymas nurodo per 12 valandų užtikrinti geriamo vandens tiekimą gyventojams, jau 4 diena gyventojai negauna geriamo vandens. Gyventojai neinformuoti kiek tokia situacija tęsis. Sakoma, kad šulinys bus taisomas, tačiau kiek tai truks? Niekas negali pasakyti“, - apgailestavo ji.

Mergina piktinasi, kad nesulaukia pagalbos iš namą prižiūrinčių tarnybų, tiesa, dabar situacija kiek pagerėjo, prie namo atvežtas mobilus „Toi Toi“ tualetas – namo kanalizacija naudotis draudžiama.

„Man telefonu paaiškino, kad mūsų namo nuotekų šulinys namą renovuojančios bendrovės plane buvo pažymėtas kaip nenaudojamas, o iš tiesų tai buvo mūsų namo nuotekų šulinys. O statybininkai mūsų šulinį užvertė ar sunaikino – mes jo nebeturime, todėl negalime naudotis kanalizacija, nes kitaip nuotekos bėgs į butus pirmame aukšte. Dėl to, kaip supratau, mūsų namo administratorius šeštadienį mums atjungė vandenį, kad mes daugiau nebeužpiltume tų butų. Kas bus toliau – nežinau, - dėstė mergina. - Nežinau, ką daryti, ar kraustytis kažkur kitur savaitei?“

Pasak jos, tualetą lauke pastatė tik ketvirtą įvykio dieną, antradienį. Ji teigė, jog „Naujamiesčio būsto“ konsultantė buvo nustebusi, kai antradienį gyventoja pareikalavo, jog pagaliau būtų pradėtas tiekti geriamas vanduo įstatymų nustatyta tvarka.

Kita apatiniame aukšte įsikūrusi moteris pasakojo, jog kol kas jų nėra užtvindę, bet vandeniu negalima naudotis.

„Į tualetą tenka eiti į lauką, stovi mėlynas „Toi Toi“ tualetas, o šalia didžiulė mėlyna kriauklė ir pasijunti visiškai necivilizuotai“, - apgailestavo moteris.

Mindaugo g. 3 gyventojai piktinasi, jog gyventojai kenčia ne tik nepatogumus dėl tualeto lauke, bet ir negali pasigaminti maisto, plauti indų, skalbti drabužių, maudytis ir laikytis švaros.

Žada sutvarkyti

"Vanduo Mindaugo g. 3 name buvo atjungtas dėl to, jog rangovas, kuris vykdo Basanavičiaus g. 15 namo rekonstrukciją, nugriovė projekte nepažymėtą nuotekų šulinį. Po šio incidento nuotekos ėmė kilti į pirmojo aukšto patalpas, todėl namo administratorius nedelsiant sureagavo į situaciją ir, siekdamas išvengti dar didesnių nuostolių, atjungė šalto vandens tiekimą. Apie įvykusią avariją gyventojai buvo operatyviai informuoti skelbimo lentoje, internetiniame puslapyje bei papildomai žodžiu – namo vadybininkė lankėsi pas gyventojus ir išdėstė susidariusią padėtį. Atkreipiame dėmėsį, kad kaltę dėl įvykusios avarijos turėtų prisiimti pastato rekonstrukciją vykdantys asmenys, nes būtent dėl jų neapdairumo gyventojai patiria minėtus nepatogumus. Siekdami, kad gyventojai galėtų vėl kuo greičiau naudotis visomis komunikacijomis, kreipėmės į rekonstrukcijos užsakovus, kurie pažadėjo, jog iki šios dienos vakaro, o veliausiai – rytoj, nugriautas šulinys bus atstatytas", - DELFI sakė „Naujamiesčio būsto“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis.

„Mūsų eksploatuojamuose vandentiekio ir nuotekų tinkluose Mindaugo g. nėra jokių sutrikimų, t. y. vanduo yra tiekiamas, o nuotekos surenkamos. Bet noriu patikslinti, kad bendrovė eksploatuoja tinklus tik iki namo įvado, todėl už namo vidaus ar šiuo atveju kieme esančius tinklus yra atsakingas savininkas arba namą administruojanti įmonė. Taigi, jei vidaus tinkluose sustabdytas vandens tiekimas ar nuotekų surinkimas, to priežasčių reikia teirautis namo savininko ar jį administruojančios bendrovės“, - DELFI sakė „Vilniaus vandenų“ komunikacijos skyriaus vadovė Eglė Matonienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)