„Tokio koncepto kultūrą kuriančios ir ją gyventojams skleidžiančios maitinimo įstaigos pasiteisino Londone, Berlyne, tikiu, kad tikrai bus pamėgtos ir vilniečių. Vilnius prisidės prie naujų talentų iniciatyvų skatinimo – atlikėjai dainyklose turės galimybę pristatyti savo kūrybą, taip pat prisidės prie miesto naktinės kultūros ir naktinės ekonomikos vystymosi“, – sako Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Kaip informuoja Vilniaus miesto savivaldybė, dainyklos patalpose, be viešojo maitinimo (baro) veiklos, bus organizuojamas ir viešas kūrinių atlikimas, t. y. vaidinimas, dainavimas, grojimas, deklamavimas, skaitymas, šokis, kitas viešas gyvas kūrinio atlikimas ar pasitelkus bet kokias reikiamas priemones ar įrangą.

Per kalendorinius metus dainyklose bus suorganizuota bent 100 pasirodymų, ne mažiau kaip vienas per savaitę. Į viešą kūrinių atlikimą neįeis didžėjaus leidžiama foninė muzika (fonograma) ir karaokė. Pirmenybė – atlikimo įvairovei (skirtingoms formoms) ir kokybei, naujų talentų ir iniciatyvų skatinimui.

Dainykla Vilniaus gatvėje

„Norime, kad vakarais, ypač savaitgalių, vilniečiai turėtų daugiau įprasto bendravimo ir laiko leidimo mieste alternatyvų. Kultūra nebūtinai turi būti pasiekiama tik koncertų salėse, galerijose ar muziejuose. Menininkų savirealizacijai galime pasitelkti kitas erdves – tam puikiai pasitarnaus maisto ir kultūros sintezė dainyklose“, – sako Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Dainykloje turės būti įrengta scena su pakyla ir nuolatinė garso sistema bei užtikrintas garso režisieriaus garso valdymas, o sėdimosios vietos – orientuotos į sceną. Lankytojams patalpų nuomininkas turės suteikti galimybę gauti maitinimo paslaugas (bent užkandžius) ir nemokamai geriamąjį (stalo) vandenį bet kuriuo savo darbo metu.

Apie planuojamus ir vyksiančius renginius dainykla skelbs viešojoje erdvėje, o taip pat bendradarbiaudama su savivaldybe, jos įmonėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis dalyvaus įvairiose socialinėse akcijose ir iniciatyvose.

Dainykla Vilniaus gatvėje

Patalpas, Vilniaus g. 22-3, savivaldybė viešojo konkurso būdu išnuomos penkeriems metams. Nustatyta pradinė nuomos kaina 26,70 Eur už kv. m per mėnesį, pradinė kaina už visą nuomojamą plotą – 2 913 Eur. Pradinis įnašas – 8739 Eur (PVM netaikomas).

Nuomininkas, be išimčių vykdantis visus sutartyje prisiimtus įsipareigojimus ir organizuojantis daugiau kaip 150 kartų viešų kūrinių atlikimų per kalendorinius metus, gali būti atleidžiamas nuo nuomos mokesčio ne daugiau kaip vieną mėnesį per kalendorinius metus.

To paties pastato antrame aukšte įsikurs ir VšĮ „Vilniaus naktinis biuras“, kuris su nuomininku turės ne tik bendrą įėjimą, tačiau ir bendradarbiavimo galimybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)