Kaimyninėje Malaizijoje dviejose gaminių rūšyse buvo aptikta kiaulienos DNR pėdsakų, o tai, savo ruožtu, šalies musulmonų grupėse sukėlė milžiniško masto protestus. Gyventojai kvietė boikotuoti "Cadbury" ir jos savininkės "Mondelez International Inc" produkciją. Apie tai praneša "Reuters".

Tokia priešprieša gali neigiamai paveikti "Mondelez" pardavimus daugelyje musulmoniškų rinkų - ne tik Malaizijoje, bet ir Indonezijoje ar Artimuosiuose Rytuose.

"Po šio incidento ketiname apdairiai atlikti tyrimus ir su kita produkcija - ieškosime, ar juose nėra kiaulienos DNR pėdsakų. Tyrimų rezultatus turėsime jau po kelių dienų", - teigia Indonezijos maisto ir farmacijos priežiūros agentūros vadovas Roy'us Alexanderis Sparinggas.

Savo ruožtu, Malaizijoje veikiantys islamiškų institucijų pareigūnai ramina žmones ir teigia, kad vis dar nėra aišku, ar pėdsakų produkcijoje atsirado dėl pačios "Cadbury" kaltės.

"Žmonės turi suprasti, kad nedelsiant imtis priemonių prieš "Cadbury" negalime - neturime svarių įrodymų, ar užteršta produkcija buvo pačios įmonės fabrikuose ar tokia jau atkeliavo iš žaliavų tiekėjų", - sakė Islamo plėtros Malaizijoje departamento (JAKIM) generalinis direktorius Othmanas Mustaphas.

Institucija tęsia tyrimus ir tikrina, ar teisingos šalies Sveikatos apsaugos ministerijos padarytos išvados dėl "Cadbury" produkcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)