„Pagrindinis strateginis bendrovės tikslas restruktūrizavimo laikotarpiu – optimizuoti bei pertvarkyti bendrovės veiklą taip, kad ji kuo greičiau galėtų įvykdyti savo įsipareigojimus kreditoriams bei tęsti veiklą.

Restruktūrizavimo plano metu bus įgyvendinamos numatytos priemonės, kurių pagalba bus didinamos didesnės pridėtinės vertės pramoninių bei medicininių šaldymo prietaisų gamybos apimtys bei pardavimai, pelningesnių išskirtinių buitinių šaldymo prietaisų gamyba bei pardavimai. Tęsdama savo veiklą bendrovė galėtų užtikrinti darbo vietas savo darbuotojams, mokesčius valstybei bei „Sodrai“, bei vykdytų savo įsipareigojimus kreditoriams, klientams, tiekėjams bei parteriams“, – rašoma dokumente.

Plane rašoma, kad „Snaigės“ akcinis (įstatinis) kapitalas restruktūrizavimo proceso pradžioje sudaro 6.735.807 Eur. „Didžiausias bendrovės akcininkė – „Sekenora Holdings Limited", valdanti 91,1 proc. akcijų. Tai vienintelė akcininkė, turinti daugiau kaip 5 proc. bendrovės akcijų ir balsų. Kiti akcininkai turi 8,9 proc. akcijų“, – dėstoma dokumente. Nurodoma, kad bendrovė valdo dvi dukterines įmones: prekybinę įmonę Ukrainoje TOB „Snaige Ukraina“ ir gamybinę įmonę Lietuvoje UAB „Almecha“.

„Bendrovė kuria, gamina ir parduoda buitinės ir profesionalios paskirties aukštos kokybės šaldymo prietaisus. Taip pat - atsargines dalis, įvairius metalo gaminius, įrankius bei įrengimus. Tai – žinomas Centrinėje ir Vakarų Europoje gamintojas, pripažintas partnerių, klientų ir vartotojų. Bendrovė yra vienintelė įmonė Baltijos šalyse užsiimanti buitinių šaldymo prietaisų gamyba. Visi bendrovėje gaminami produktai yra sukurti „Snaigė“ R&D komandos“, – pasakojama apie įmonę.

Teigiama, kad 2022 m. rugsėjo 30 d. pardavimo pajamos sudarė 15,73 mln. Eur, įmonės veikla buvo nuostolinga, patirta 3,14 mln. Eur nuostolio. Pardavimo savikaina buvo 16,34 mln. Eur, veiklos sąnaudos sudarė 2,95 mln. Eur (18,75 proc. nuo pardavimo pajamų). 2022 m. nagrinėjamu laikotarpiu sąnaudos iš kitos veiklos sudarė 451,27 tūkst. Eur ir nuostolis iš finansinės ir investicinės veiklos sudarė 5 tūkst. Eur. Paaiškinama, kad bendrovės 2022 m. veiklos rezultatams neigiamą įtaką turėjo karas Ukrainoje, dėl kurio pardavimai į šią bendrovei ypač svarbią rinką stipriai sumažėjo. Dokumente taip pat įvardinta, kad „Snaigės“ viso turto vertė 2022 m. rugsėjo 30 d. duomenimis buvo 22,157 mln. Eur.

„Preliminariais vertinimais, atsižvelgiant į dabartinę bendrovės turto struktūrą, bankroto atveju iš turto pardavimo galima atgauti apie 12,3 mln. Eur lėšų. Pažymėtina, kad bendrovės turtas yra įkeistas, todėl visų pirma būtų atsiskaitoma su hipotekiniais kreditoriais, tokiu atveju antros eilės kreditoriams galimybės atgauti skolas yra nedidelės. Be to, bankroto procedūros metu išaugs bendrovės įsipareigojimai, susiję su darbuotojų atleidimu ir išeitinėmis kompensacijomis, netesybas dėl neįvykdytų kontraktų, turto išlaikymo bei pardavimo sąnaudos ir kita. Galimybės kreditoriams atgauti skolas, bendrovei toliau vykdant veiklą, yra ženkliai geresnės, be to, būtų išsaugota bendrovės veikla ir turtas“, – nurodoma plane.

Restruktūrizavimo plano vykdymo laikotarpiu, remiantis veiklos planais ir prognozėmis, tikimasi atsiskaityti su visais paveikiamais kreditoriais, padengiant visiems kreditoriams pirmo etapo dengiamus reikalavimus. „Atsiskaitymo su kreditoriais grafikas prognozuojamas, atsižvelgiant į bendrovės įsipareigojimų struktūrą numatytą atsiskaitymo su kreditoriais eiliškumą“, – rašoma dokumente.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)