„Tokį sprendimą vertiname tikrai neigiamai, nes visos veiklos, kurios buvo rekomenduotos verslo atstovų, gali veikti šiomis karantino sąlygomis, yra pilnai pasirengusios, visos saugumo priemonės garantuotos. Tai parodo, kad verslas žiūri labai atsakingai“, – Eltai sakė Z. Sorokienė.

Ji akcentavo, kad turgavietėse prekyba ne maisto prekėmis taip pat turėtų būti leidžiama.

„Šiandien turgavietės yra pilnai pasirengusios įvykdyti tuos reikalavimus ir užtikrinti, kad nebūtų koronaviruso plitimo. Tai rodo ir tai, kad, kai vyksta prekyba maisto produktais, neturime nė vieno signalo, kad dėl turgaviečių (prekybos – ELTA) maisto produktais žmonės būtų užsikrėtę koronavirusu“, – sakė smulkiojo verslo atstovė.

„(...) Žmonės kažkiek prisidurtų prie pragyvenimo. Šiandien savarankiškai dirbantys gauna tik 260 eurų, antras paramos paketas dar neveikia. Kai jis pradės veikti, be abejo, bus lengviau verslininkams ir tai teigiamai vertiname, tačiau dėl to, kad Vyriausybė nusprendė neatidaryti tų veiklų, mes situaciją vertiname neigiamai“, – pridūrė Z. Sorokienė.

Anot jos, Vyriausybė, atlaisvindama reikalavimus minėtoms veikloms, ištaisytų padarytą klaidą dėl sudarytų skirtingų veiklos sąlygų didiesiems prekybos tinklams ir smulkiesiems verslininkams.

„Vyriausybė, priimdama tokį sprendimą vykdyti prekybą, ištaisytų savo padarytą klaidą, kada buvo priimti sprendimai prekybos centruose (leisti – ELTA) vykdyti prekybą visomis prekėmis, o uždrausta prekyba mažose parduotuvėse, kioskuose, paviljonuose, kur, priešingai, – yra daug saugesnės sąlygos“, – sakė Z. Sorokienė.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad karantinas šalyje kol kas nebus švelninamas.

Anksčiau planuota, kad Vyriausybė trečiadienį turėtų diskutuoti apie leidimą veiklą atnaujinti ne maisto prekių parduotuvėms ir grožio salonams.

Kirpyklos ir dauguma parduotuvių neveikia nuo gruodžio 16 dienos, kai buvo įvestos sugriežtintos karantino priemonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)