„Kalbant apie pirmąjį karantiną, prekybos centrai pasirodė kaip socialiai atsakingi mūsų socialiniai partneriai, už ką mes esame dėkingi. To paties atsakingumo tikimės ir toliau iš jų. Jie į mūsų ketinimus sureagavo, žada imtis papildomų saugumo priemonių, reguliuoti srautus, užtikrinti saugumo priemones“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

„Jeigu matysime, kad tos priemonės yra netaikomos arba nepakankamos, tada grįšime kitą savaitę prie šio klausimo, bet su prekybos tinklais nuo pat pirmo karantino buvo labai geras dialogas. (...) Manau, kad nereikės tų drastiškų priemonių prekybos centrų ar masinio pasilinksminimo ir pramogų centrų atžvilgiu“, – pridūrė premjeras.

Pirmadienį laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad Vyriausybė kalbėsis su Lietuvos prekybos įmonių asociacija, reikalaudama prekybos centrų savininkų užtikrinti reikalavimų laikymąsi. Laikinasis miiistras teigė, kad jei situacija nesikeis, Vyriausybė yra nusiteikusi priimti sprendimus dėl jų veiklos apribojimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)