„Noriu padėkoti policijos pareigūnams už jų aktyvų darbą per šventinį savaitgalį. Ačiū tariu ir šauliams, kariams, savanoriams, merams, savivaldybių darbuotojams bei kitiems, kurie prisidėjo ir padėjo policijai. Dažnas – be jokių raginimų ir prašymų.
Atskiras nuoširdus padėkos žodis – mūsų medikams, kurie, neskaičiuodami valandų ir dienų, netausodami savęs, dirba dėl mūsų visų saugumo. Ir, žinoma, esu dėkingas visiems atsakingiems žmonėms, kurie sąžiningai laikėsi karantino sąlygų bei reikalavimų“, – rašė S. Skvernelis.

Imasi ekonominių reikalų

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad, nors rezultatus sužinosime kiek vėliau, tačiau jis norįs tikėti, „jog mums pavyko ir lūžis buvo pasiektas“.

„Dabar turime imtis ekonominio failo ir galutinai identifikuoti sritis, kuriose būtų galima atnaujinti kai kurių verslų veiklą. Savaime suprantama, laikantis griežčiausių saugumo reikalavimų. Be to, turime spartinti ekonomikos skatinimo plano įgyvendinimą. Šiandien pat viso to ir imsimės“, – rašė S. Skvernelis.

Premjeras priminė, kad šią savaitę bus aptariamos svarbios ir laukiamos pagalbos priemonės verslui bei ekonomikai gaivinti, kurios leis įmonėms padengti būtinąsias išlaidas, spręsti laikinas apyvartinių lėšų ir likvidumo problemas.

„Dėl finansavimo jau dabar gali kreiptis tie, kurie susidūrė su problemomis dėl laiku neįvykdytų kitų šalių atsiskaitymų už prekes ir paslaugas. Daugiau nei 300 įmonių jau pateikė prašymus UAB „Invega“ dėl palūkanų kompensavimo. Be to, turi būti priimti svarbūs sprendimai dėl nuomos mokesčio. Dėl dirbančių individualiai – Užimtumo tarnyba sulaukė beveik 38 tūkstančių prašymų dėl 257 eurų fiksuoto dydžio išmokos netekus pajamų. Maždaug trečdalį šie pinigai jau turėjo pasiekti, likę žmonės išmokas gaus artimiausiu metu“, – rašė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (457)