„Taip, vienas iš tų laiškų buvo parašytas ir šitam prekybos tinklui“, – „Žinių radijuje“ teigė S. Skvernelis duodamas interviu penktadienį.

Paklaustas, kiek tikėtina, kad šis prekybos tinklas ateis į Lietuvą, S. Skvernelis tikino, kad tikėtis galima ir reikia.

„Daug kas galvojo, kad čia tu pasikreipei į investuotoją ir jis ant rytojaus susipakavęs lagaminus jau pas tave yra. Tai procesas pakankamai ilgas yra. Nes tiriama ir rinka, ir galimybės plėstis, ir kokios yra verslo sąlygos, mokestinė aplinka, darbuotojų poreikis ir galimybės jį patenkinti, ir t.t. Tai aš manau ir tikiuosi, kad tie ketinimai yra realūs, ir jeigu dar atsirastų, tai laimėtų tiktai vartotojas, mes visi nuo to išloštume“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Tiesa, „Delfi“ šaltinių teigimu, premjero kvietimas įtakos „Aldi“ apsisprendimui nedarė arba ji buvo labai maža.

S. Skvernelis palygino su „Lidl“ atėjimu – naujas žaidėjas davė naudos vartotojui.

„Pirmiausia, tai mes turime ir tam tikrą, galbūt specifinį, išskirtinį ir kitokį asortimentą. Atsiranda ir mūsų gamintojams galimybė tiekti produkciją į tuos tinklus ir vėlgi konkuruoti. Būtų palankesnės sąlygos ir kainos vartotojams, visą laiką atsiranda vartotojo pasirinkimas“, – kalbėjo buvęs premjeras.

Anot jo, pirkėjų Lietuvoje nedaugėja – atsižvelgiant į demografinę situaciją, naujo rinkos dalyvio atėjimas turės perskirstyti esamus rinkos pajėgumus: „Dėl to tikrai turėtų laimėti vartotojas“.

„Delfi“ jau skelbė apie prekybos tinklo „Aldi“ atėjimą į Lietuvą, pirmi apie tai parašė „Verslo žinios“.

Su situacija susipažinęs „Delfi“ šaltinis tvirtino, kad iš tiesų „Aldi“ ketinimai dėl žengimo į rinką yra tvirti, ieškoma sandėlio ir biuro, parduotuvių lokacijų 5 didžiuosiuose miestuose. Tiesa, „Delfi“ šaltinis abejojo ar prie šio atėjimo prisidėjo S. Skvernelio siųstas kvietimas – anot jo, įtaka, jei ir galėjo būti, tai minimali.

Prekybos tinklo atėjimas uždengtas paslapties šydu – oficialios informacijos apie tai neteikiama.

Anksčiau S. Skvernelis žadėjo, kad į Lietuvą ateina naujas prekybos tinklas, tačiau paaiškėjo, kad tai jau Lietuvoje veikiantis „Rewe“, valdantis „Iki“ prekybos tinklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)