„Mes laikomės to paties principo, esame atsakinga Vyriausybė, laikomės fiskalinės drausmės, nesame populistų Vyriausybė. Jaučiame atsakomybę už ateitį ir tie sprendimai, kurie yra priimti, yra subalansuoti, atitinkantys nacionalinius ir tarptautinius įsipareigojimus“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, naujasis biudžetas yra socialiai orientuotas – didžiausia jo išlaidų talis teks socialinei apsaugai.

„Tai yra tikrai socialiai orientuotas biudžetas. Didžiausia išlaidų dalis tenka socialinei apsaugai, kitais metais absoliučiais skaičiais numatomas daugiau nei 761 mln. eurų. Tai yra susiję ir su pensijų indeksavimu ir kilimu, taip pat pritarta vaiko pinigų didėjimui“ – teigė S. Skvernelis.

„Taip pat džiaugiuosi, kad tęsiame sprendimus dėl svarbių socialinės paramos išmokų, bazinių dydžių indeksavimo, šalpos, mažų pensijų papildomo didinimo, socialinės globos su sunkia negalia teikiamiems asmenims didinimo“, – sakė jis.

„Dabar biudžetas keliauja į Seimą. Kokie bus siūlymai, matysime Seime“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė trečiadienį pritarė 2020 metų valstybės biudžeto projektui. Planuojama, kad jo pajamos didės 9 proc. (956 mln. eurų) iki 11,545 mlrd. eurų, išlaidos – 8 proc. (940 mln. eurų) iki 12,646 mlrd. eurų.

Projektas parengtas numatant, kad valdžios sektoriaus finansų perteklius kitąmet sudarys 0,2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)