„Iš mano komandos niekas jokių raštų tikrai nebus nutekinęs, o dabar lieka tik kita pusė“, – apie Siena.lt paskelbtus pamatytus susirašinėjimus ir laiškus sakė jis bei teigė čia daugiau neturintis ką komentuoti, tačiau pridūrė, kad nieko blogo susirašinėjimuose nematantis.

„<...>bet čia nieko (blogo-red.) nematau, aš turiu to susirašinėjimo dar ne tiek ir ne apie tokius dalykus, o šioje vietoje tai yra tiesiog informacija, manęs informavimas, kad iš visų finansų įstaigų, bankų, yra vienas, kuris dar aiškintųsi su JAV institucijomis dėl mokėjimų vykdymo, bet tik tiek. Kaip suprantu, nei sprendimai kažkokie buvo, nei kas“, – sakė jis.

„Aš pats čia jokio skandalo nematau ir kai sako, kad Skuodis kažko nežinojo.... Taigi paklauskite, aš šioje situacijoje absoliučiai neturiu ką slėpti. Jei reikės, ant stalo dėsime elektroninio pašto susirašinėjimus su visais ir tikrai pateiksime, tik nesinorėtų man prie to eiti, prie vidinės informacijos, ką kas darė.

Tik aš nežinau, kodėl teigiama, kad aš nuslėpiau informaciją. Ne, aš žinojau bendrą informaciją, kad yra kalbama su finansų rinkos dalyviais, bankais, ar jie vykdys pervedimus. Kiek žinau, netgi buvo organizuotos konsultacijos finansų rinkos institucijų su JAV institucijomis, kaip traktuoti sankcijas, nesu tikras, bet man atrodo jos buvo darytos“, – teigė jis.

Pats ministras tikino bendrai matantis bandymą pritempti situaciją prie to, kad „Lietuvos geležinkeliai“ ieškojo, kaip apeiti sankcijas, o jis pats juos esą skatinęs tai daryti.

„To tikrai nebuvo. Aš žinojau bendrą informaciją, kad aiškinamasi su finansų rinkos dalyviais. Kad viena institucija, vienas bankas, lyg tai sutiktų vykdyti apmokėjimus po gruodžio 8 dienos, bet kalbėta buvo su visais bankais.

Bet kai skaitai valdybos protokolą, kad palaikomi ryšiai su neobankais ar finansų sektoriaus institucijomis, fintech’ais, kaip priimti mokėjimus po gruodžio 8 dienos, tai skamba šiek tiek kitaip“, – sakė jis.

„Siūlau nedaryti išvadų iš vieno sakinio. Aš nieko nemeluoju, tegul manęs paklausia. Paskatinimų kažko ieškoti iš manęs nebuvo, bendra informacija, kad kalbame su finansų institucijomis – buvo ir čia nėra ką slėpti, neslepiu“, – teigė jis.

Šiuo metu „Lietuvos geležinkelių“ yra paprašyta pateikti informaciją dėl avansų priėmimo

„Tai informacija, susijusi su sprendimų priėmimu, susijusiais su avansais. Man atrodo, tai yra esminė informacija“, – patikslino ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)