Apie tai pranešama Rusijos Užsienio reikalų ministerijos regioninės atstovybės interneto svetainėje, skelbia DELFI.lv.

Pasak Rusijos Užsienio reikalų ministerijos konsultacinio departamento direktoriaus pavaduotojo Aleksejaus Klimovo, trumpalaikės vizos ypatingos reikšmės turistiniams srautams neturi – kasmet jas įsigyja apie 500-600 žmonių, tai maždaug du turistai per dieną. A. Klimovas priminė, kad užsienio investuotojams ir toliau lieka galioti tvarka, pagal kurią jie gali gauti vizas oro uoste.

Tuo tarpu Kaliningrado srities administracija kreipėsi į Rusijos Užsienio reikalų ministeriją prašydama nenutraukti 72 valandų turistinių vizų išdavimo, perduoda RIA „Novosti“. Be to, gubernatorius Nikolajus Cukanovas šiuo klausimu kalbėjosi su Rusijos Užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.
Srities administracija įsitikinusi, kad trumpalaikių vizų atšaukimas neigiamai paveiks Kaliningrado, kaip tarptautinio turizmo centro įvaizdį.

„Vienam tūkstančiui užsieniečių, kurie pernai metais įformino trumpalaikes vizas, leidžiančias apsilankyti mūsų šalyje, tai buvo galimybė sutaupyti laiko ir pinigų“, – tvirtino Kaliningrado srities Turizmo sektoriaus įmonių asociacijos vadovė Tamara Toropova.

Jos teigimu, galimybė užsieniečiams lengviau gauti vizas prisidėjo prie dalykinių ryšių vystymo, taip pat turėjo didelę reikšmę ruošiantis 2018 metais srityje vyksiančiam Pasaulio futbolo čempionatui.
Nuo 2002 metų sausio 1 dienos Šengeno zonos, taip pat Didžiosios Britanijos ir Japonijos piliečiai turėjo galimybę aplankyti Rusijos Kaliningrado sritį ir gauti trumpalaikę turistinę vizą 72 valandų laikotarpiui kertant srities sieną Ylavos, Mamonovo – Gronovo, Chrabrovo oro uosto ir Piliavos uosto pasienio perėjimo punktuose, primena lenta.ru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)