„Kauno „Akropolis“ nepaiso prašymų nekeisti nuomos mokesčio dydžio ir nuo 2013 m. pradžios patalpų nuomos mokestį padidino beveik dvigubai. Tai net nepalyginamai daugiau nei mokame Vilniaus „Akropolyje“. O apyvarta Vilniuje – dvigubai didesnė“, - piktinosi parduotuvių tinklui atstovaujantis „Mediashop“ direktorius Aleksandras Tumakovas.

Kauno „Akropoliui“ vadovauja „Resolution Property Management LT“, priklausanti bendrovei „Deka Immobilien GmbH“. „Elektromarkt“ parduotuvė Kauno „Akropolyje“ užima 2,9 tūkst. kv. m. Juos „Mediashop“ subnomuoja iš bendrovės „Valbis“, kurios sutartis su prekybos centru galioja iki 2017 m.

A. Tumakovas kelia versiją, kad Kauno „Akropolis“ nori elektronikos ir buitinės technikos parduotuvę priversti išsikelti stipriai padidinęs nuomos kainą. Pašnekovas meta kaltinimus, kad iškeldinti juos norima, nes parduotuvės vieta ruošiama į Kauną ateinančiam „H&M” parduotuvių tinklui.

„Mediashop” atstovas tikina, kad Kauno „Akropolio“ vadovybė atsisakė derėtis, o vienintelis bendravimas vyko teisme, į kurį nukeliavo verslų nesutarimas.

Kauno apylinkės teismas sausio 2 d. byloje dėl pastatų nuomos, kurios ieškovu buvo „Valbis“ (įmonė, iš kurios nuomojamos patalpos „Elektromarkt“ parduotuvei), o atsakovu „Kauno audinių projektas“ („Akropolis“), nusprendė, kad ieškovas UAB „Valbis“ atsakovui „Kauno audinių projektas“ turi sumokėti skolą pagal nuomos sutartį 635,517 tūkst. Lt. Taip pat priteista 64,44 tūkst. Lt delspinigių, 7,51 proc. dydžio metinės palūkanos už priteistą sumą bei 94,99 tūkst. Lt bylinėjimosi išlaidų bei 326 Lt valstybei išlaidų, susijusių su procesinių dokumentų įteikimu. Taip patenkintas priešieškinys, o ieškovo ieškinys atmestas.

Sprendimas apeliaciniu skundu per 30 d. gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Bendrovę „Valbis“ atstovaujantis advokatas Vitoldas Martovičius teigia, kad kova su Kauno „Akropoliu“ bus tęsiama.

„Bylos nagrinėjimo metu Kauno apylinkės teisme akivaizdžiai buvo priimami šališki sprendimai. Bylos eigoje teismas netenkino „Valbio“ prašymo skirti nuomos mokesčio rinkos vertės nustatymo ekspertizę, atsisakė iškviesti nuomos kainos nustatymo aplinkybes galinčius paaiškinti liudytojus, tame tarpe – ir fondo atstovą iš Vokietijos, kuris pateikė bendrovei ultimatyvius reikalavimus atlaisvinti patalpas. Teismas taip pat atmetė pareiškimą dėl teisėjo nušalinimo. O daugumą Kauno Akropolio pateiktų prašymų teismas besąlygiškai tenkino“, - po teismo sprendimo teigė įmonę atstovaujantis advokatas.

DELFI primena, kad Kauno „Akropolis“ jau ne pirmą kartą konfliktuoja su nuomininkais. Prieš porą metų pasipiktinę nuomos kainomis streikavo keletas parduotuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)