„Su koalicijos partneriais esame sutarę neskubinti ir neforsuoti klausimų priėmimo tol, kol sprendimai bus tokie, kuriuos galima priimti parlamente. Tačiau akivaizdu, kad nieko nedarymas nėra variantas ir sprendimai turi būti priimti, kadangi tokie yra mūsų įsipareigojimai”, – penktadienį po susitikimo su Vokietijos finansų ministru Christianu Lindneriu žurnalistams teigė G. Skaistė.

„Už įsipareigojimus balsavo visi Vyriausybės nariai, kadangi planas buvo patvirtintas Vyriausybės pasitarimo metu. Taip pat buvo išsamiai pristatytas diskusijose su socialiniais partneriais, Seimo komitetuose. Įsipareigojimai mūsų visų bendrai prisiimti ir vienos iš politinių jėgų bandymas išleisti visus pinigus, bet visą atsakomybę už jų surinkimą palikti kitiems nėra variantas”, – pažymėjo ji.

G. Skaistė taip pat akcentavo, kad mokestinius klausimus tarptautinės institucijos ragina Lietuvą išspręsti jau dešimtmetį, tačiau vyriausybės iki šiol nedrįsdavo spręsti šių problemų.

„Mokesčių paketo priėmimas visada buvo klausimas, kurį reikia išspręsti. Dešimtmetį gaudavome tarptautinių institucijų rekomendacijas ir iki šiol vyriausybės nedrįsdavo klausimų imtis.

Manėme, kad „Naujos kartos Lietuva” plano priėmimas, kur reformos susietos su finansavimu, galėtų padėti sprendimus priimti greičiau”, – sakė politikė.

ELTA primena, kad pirmadienį vykęs Vyriausybės pasitarimas, kurio metu buvo aptariamas Europos Komisijos (EK) sprendimas dėl „Naujosios kartos Lietuvos“ plano keitimo ir papildymų, sulaukė dėmesio viešojoje erdvėje – pasitarimo metu nebuvo išvengta premjerės Ingridos Šimonytės ir ministrės Aušrinės Armonaitės apsižodžiavimo.

Pasitarime nutarta, kad Vyriausybė teiks „Naujosios kartos Lietuvos“ planą nepaisant to, kad su EK nepavyko sutarti nukelti su mokestinėmis pertvarkomis susijusių rodiklių įgyvendinimo. I. Šimonytė nurodė, kad EK pateikė visus argumentus, tačiau ekonomikos ir inovacijų ministrė ragino tęsti derybas su Briuseliu.

Politikėms diskutuojant Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė stebėjosi premjerės jai keliamais klausimais.

„Aš nelabai suprantu, kodėl čia vyksta, net nežinau tokio žodžio“, – kalbėjo A. Armonaitė, o jos mintis pratęsė premjerė, užsiminusi apie „lėkščių daužymą“.