„Lengvata buvo priimta terminuotai. Jos pagrindimo logika buvo labai aiški. Ji buvo įvesta COVID pandemijos šešėlyje, tuomet, kai buvo įvesti ribojimai restoranų veiklai ir jie buvo uždaryti dėl valdžios priimtų sprendimų.

Buvo nutarta pasiūlyti terminuotą lengvatą tam, kad kompensuoti verslo nuostolius, kuriuos jie turėjo dėl to, kad buvo uždaryti“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino G. Skaistė.

Kaip pabrėžia ministrė, su iššūkiais šiuo metu susiduria ne tik maitinimo paslaugų sektorius.

„COVID pandemijos ribojimai baigėsi, o šiuo metu visi verslai turbūt susiduria su ta pačia sudėtinga situacija“, – pridūrė ji.

Tuo metu kalbėdama apie galimybes PVM lengvatą apgyvendinimo paslaugų sektoriui taikyti neterminuotai, ministrė dar kartą akcentavo, kad ministerijos pozicija dėl šio siūlymo paaiškės teikiant kitų metų biudžetą.

„Vertinama apgyvendinimo sektoriaus situacija, jų pajamos ir apyvartos, kurias jie turi šiuo metu. Tačiau sprendimai bus daromi drauge su biudžeto projektu ir pristatyti tuomet, kai bus pateikta projektas“

ELTA primena, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas išsakė kritiką Finansų ministerijai, kuri, anot parlamentaro, iki šiol nėra pateikusi savo pozicijos dėl PVM tarifo, kuris turėtų būti taikomas apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonėms nuo kitų metų. Taip, anot jo, įmonės tiesiog paliekamos nežinioje.

Neterminuotą lengvatinį 9 proc. PVM tarifą apgyvendinimo paslaugoms siūlančias pataisas dar liepos pabaigoje įregistravo būtent M. Majauskas ir Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius.

Birželio pradžioje Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovybei susitikus su maitinimo įstaigų, sporto klubų, kino teatrų ir renginių atstovais, viceministras Vincas Jurgutis sakė, kad bus siūloma ir kitiems metams pratęsti 9 proc. lengvatinio PVM tarifo taikymą šiems sektoriams. Tai numatančias pataisas Seime yra įregistravęs Laisvės frakcijos parlamentaras Vytautas Mitalas.