Lietuvos bankas šiuo metu pateikė savo pasiūlymus. Juos derinsime su suinteresuotomis pusėmis, tikėtina, kad Seimo pavasario sesijoje projektas bus svarstomas“, – trečiadienį žurnalistams teigė G. Skaistė.

„Praktika parodė, kad bankai iš viso nesiūlo fiksuotų palūkanų galimybės arba šie pasiūlymai yra nekonkurencingi“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Lietuvos Bankas siūlo įpareigoti būsto paskolos kredito davėją vartotojui pasiūlyti bent dvi alternatyvas – su kintamąja palūkanų norma bei su bent 5 m. fiksuotąja palūkanų norma pagrįsta kaina arba kitokiu apsidraudimu nuo svyravimų. Pasiūlymai būtų pateikiami atlikus vartotojo kreditingumo vertinimą, pateikiant standartinę informaciją ir paaiškinant jos turinį.

Taip pat siūloma nustatyti rekomendaciją, kad esamos kredito sutarties keitimo mokestis, neturėtų būti didesnis nei naujos sutarties sudarymo pas tą patį kredito davėją mokestis.

Be to numatoma įpareigoti kredito davėjus reguliariai informuoti esamus klientus apie rinkoje vyraujančias būsto paskolų palūkanų normas ir refinansavimo galimybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją