Lietuvoje veikiančios siuntų bendrovės puikiai žino – artėjant šventėms darbo krūvis žymiai išauga, tad rūpintis papildoma darbo jėga reikia gerokai iš anksto.

„Šiame versle dirbame jau daug metų, todėl sezonui ruošiamės iš anksto – nagrinėjame prognozes siuntų, kad užtikrintume trūkstamą kurjerių skaičių. Ruošiantis iš anksto, natūraliai ir problemų neturime ieškant papildomų darbuotojų. Be abejo pasitaiko nukrypimų, kai sutari su darbuotoju dėl įdarbinimo, o jis nusprendžia paskutinę minutę atsisakyti mūsų pasiūlymo, bet tokiais atvejais visuomet geriau turėti didesnį rezervą kandidatų“, – Delfi teigia „Venipak“ rinkodaros vadovė Asta Raudonienė.

„Venipak“ šiuo metu Lietuvoje turi apie 500 kurjerių, o šventiniam sezonui jų skaičių norėtų padidinti apie 20 proc., t. y. maždaug 100 žmonių. Pasak A. Raudonienės, dalis darbuotojų į įmonę kalėdiniu laikotarpiu ateina kasmet, tačiau vien jų nepakanka.

Tiesa, darbuotojų iš trečiųjų šalių įmonė šiam darbui dar nesamdo, nes jiems įprastai iškyla kalbos barjero problema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)