Viena iš paskutinių bendrovės investicijų – Lietuvos banko išduotą mokėjimo įstaigos licenciją turinti UAB „Finolita Unio“. Lietuvos banko Priežiūros tarnyba nusprendė neprieštarauti, kad „Senjo Group Pte Ltd.“ įsigytų 100 proc. bendrovės akcijų paketą.

„Senjo Group“ sandoryje atstovavusios tarptautinės advokatų kontoros „ECOVIS ProventusLaw“, besispecializuojančios finansinių paslaugų teisėje, advokatė Inga Karulaitytė-Kvainauskienė sako, kad „Senjo Group“ atėjimas į Lietuvą nėra vien tik tarptautinės ECOVIS grupės nuopelnas. Tai rodo sėkmingas Lietuvos pastangas šalį paversti finansinių technologijų (angl. FinTech) įmonių centru.

„Palankus reguliatoriaus Lietuvos banko požiūris į naujai ateinančias finansų įstaigas, palanki teisinė aplinka, išvystyta infrastruktūra yra tai, kas į Lietuvą pritraukia vis daugiau pasaulinių finansinių technologijų žaidėjų. Nors šios bendrovės daugiausiai orientuojasi ne į Lietuvos rinką, tačiau jų įsikūrimas mūsų šalyje vietos vartotojams didina mokėjimo galimybių pasirinkimą ir mažina paslaugų kainą“, - nurodo advokatė I. Karulaitytė-Kvainauskienė.

UAB „Finolita Unio“ gali vykdyti mokėjimų ir visas su mokėjimo sąskaitos tvarkymu susijusias operacijas, tiesioginio debeto pervedimus, operacijas mokėjimo kortelėmis ir panašiomis priemonėmis, teikti kitas mokėjimų paslaugas.

„Senjo Group“ yra pasaulinis holdingas, besispecializuojantis mokėjimo paslaugose ir finansinėse technologijose. Holdingui priklauso iš viso 19 įmonių įvairiose pasaulio šalyse. Korporacijos pagrindinė būstinė yra įsikūrusi Singapūre, o padaliniai Japonijoje, Kinijoje, Indonezijoje, Malaizijoje, Tailande, Indijoje, Jungtinėje Karalystėje, Liuksemburge ir JAV. „Senjo Group“ garsėja kaip naujo tipo finansinių technologijų investicinė grupė, kurios paslaugų paketas apima įvairias finansines technologijas ir mokėjimo institucijas.

„Senjo Group“ Jungtinėje Karalystėje neseniai įsigijo mokėjimų bendrovę „Kalixa Group“. Šio sandorio vertė, ekspertų vertinimu, gali siekti iki 35,5 milijonų eurų.

65 pasaulio šalyse veikianti tarptautinė ECOVIS grupė, kuriai priklauso ir Lietuvoje veikianti advokatų kontora „ECOVIS ProventusLaw“ išnaudoja plačius savo tarptautinius ryšius, kad pritrauktų į Lietuvą žinomas finansinių technologijų sektoriaus bendroves.

Advokatė Inga Karulaitytė-Kvainauskienė sako, kad šiuo metu Lietuva yra neabejotinai viena iš patraukliausių finansinių technologijų jurisdikcijų Europoje.

„Tai sukuria mums sąlygas, pasinaudojant tarptautinio ECOVIS tinklo klientų baze ir patirtimi, sėkmingai konkuruoti su kitomis jurisdikcijomis ir įtikinti tarptautines finansų bendroves savo Europos operacijoms pasirinkti Lietuvą. Netrukus planuojame paskelbti ir apie kitų finansų sektoriuje žinomų vardų atėjimą į Lietuvą“, - sako advokatė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)