„Opozicijos darbotvarkė šiandien yra nuostabi. Iš vienos pusės dalis opozicijos siūlo daugiau iš biudžeto mokėti tėvų vaikams, o iš kitos pusės, kita dalis opozicijos siūlo iš vaikų daugiau mokėti tėvams.

Niekaip nevertinu, man atrodo opozicija pati tai vertina atitinkamai, tiesiog nori pateikti projektą kuris gerai skamba, vienišo žmogaus išmokų padidinimas turbūt pareikalautų arti 200 mln. eurų“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

„200 mln. eurų čia, tai tada kur ne? Reikia atsakyti į tuos klausimus, aišku opozicija nesivargina į tuos klausimus atsakyti. Pono Valkiūno projektus komentuoti yra kažkaip sudėtinga“, – ironizavo Vyriausybės vadovė.

Seimo Mišrios frakcijos nariai Jonas Pinskus ir Andrius Palionis siūlo padidinti vienišo asmens išmokos dydį iki 1,5 Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto atitinkamų metų rodiklių patvirtinimo įstatyme nustatyto našlių pensijos bazinio dydžio.

Tuo tarpu parlamentaras Valdemaras Valkiūnas siūlo, kad pilnamečiai vaikai skirtų papildomą 5 proc. dalį prie gaunamos pensijos savo tėvams, nuo kiekvieno turimo pilnamečio vaiko gaunamų metinių apmokestinamųjų pajamų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją