„Noriu priminti, kad biudžeto projekte, kurį pateikė ankstesnė Vyriausybė, pandemijos suvaldymui buvo numatytas nulis. Buvo numatyta kažkiek lėšų apmokėti sąskaitas, kurios būtų atėjusios už gruodžio mėnesį ir tai, kaip paaiškėjo vėliau, nepakankamai. Labai gali būti, kad tų lėšų pristigs ir mes apie tai kalbėjome, kai buvo pateiktas patikslintas biudžeto projektas. Dabar yra suplanuotas lėšų poreikis, ką mes geriausio galime planuoti pusei metų“, – Seime žurnalistams antradienį sakė I. Šimonytė.

„Jei situacija užsitęs arba jei bus lėšų papildomas poreikis, tai, skirtingai nuo buvusios Vyriausybės, mes ateisime su biudžeto patikslinimais“, – pridūrė premjerė.

Seimo „valstiečių“ frakcijos narys Valius Ąžuolas anksčiau antradienį sakė, kad frakcija negali palaikyti pakoreguoto kitų metų biudžeto dėl kelių priežasčių, viena jų, pasak parlamentaro, – mechaniškai padidintas biudžeto deficitas.

Seimas antradienį ketina galutinai balsuoti už patobulintą kitų metų valstybės biudžeto projektą.
Numatoma, kad valdžios sektoriaus deficitas 2021 metais sudarys 7 proc. BVP ir bus 2,1 proc. punkto BVP didesnis negu formuotas pirminiame variante. Struktūrinis valdžios sektoriaus deficitas, Finansų ministerijos vertinimu, 2021 metais sudarys 6,4 proc. BVP.

Valdžios sektoriaus skola 2021 metais sudarys 51,9 proc. BVP ir bus 1,7 proc. punkto BVP didesnė negu pirminiais biudžetų projektais formuojama valdžios sektoriaus skola.

Eltos kalbinti ekonomistai anksčiau teigė, kad 7 proc. deficitas yra realistiškas, nes Vyriausybė privalėjo į biudžetą įtraukti būtinąsias išlaidas, kurios nebuvo įtrauktos pirminiame biudžeto projekte.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)